MENIU

E oficial! Numărul de vouchere pentru biciclete va fi suplimentat

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, la propunerea primarului Gabriela Firea proiectul de hotărâre privind suplimentarea numărului de vouchere în cadrul proiectului "Biciclişti în Bucureşti". 

Proiectul a fost aprobat prin voturile consilierilor PSD şi ALDE.

"Am propus astăzi un proiect de hotărâre pentru suplimentarea programului „Biciclişti în Bucureşti” cu încă 25 de mii de vouchere pentru a acoperi numărul total al celor care s-au înscris la Centrul de Informare şi Documentare pentru Relaţii cu Cetăţenii, dar şi online. Astfel, nu va mai exista nici măcar o persoană care s-a înscris în programul de anul acesta şi care să nu primească voucher-ul pentru achiziţionarea unei biciclete", a spus primarul Capitalei. 

În cadrul şedinţei, Primarul General, Gabriela Firea, a mulţumit reprezentanţilor unui site de anunţuri online, acolo unde s-a încercat scoaterea la vânzare a câtorva vouchere pentru biciclete, după ce aceste anunţuri au fost retrase.

"Am luat măsurile necesare, prin regulamentul pe baza căruia se derulează acest program, pentru a preveni astfel de situaţii şi pentru a ne asigura că fondurile alocate de PMB sunt utilizate pentru cumpărarea de biciclete. Aşa cum puteţi vedea, voucherele de biciclete sunt nominale. Pe fiecare dintre ele sunt trecute: numele persoanei şi CNP. Conform regulamentului, magazinele care au intrat în acest program şi-au asumat obligaţia de a vinde bicicletele doar la prezentarea voucherului şi a documentului de identitate. Decontarea sumelor către magazine se face în baza acestor documente, respectiv actul de identitate", a declarat Gabriela Firea.

Valoarea unui voucher este de 500 de lei. Voucherele vor putea fi folosite pentru achiziţionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice şi Segway/Ninebot. Beneficiarii voucherelor trebuie să fie cetăţeni cu domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, cu vârstă minimă de 18 ani împliniţi în anul 2017.