MENIU

E nevoie de bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului! Patriarhia aşteaptă noi donaţii

E nevoie de bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului! Patriarhia aşteaptă noi donaţii

Se lucrează fără oprire la Catedrala Mântuirii Neamului. Și tot non stop e nevoie de bani. Deși până acum s-au cheltuit aproape o sută de milioane de euro, până la finalizarea construcției mai e cale lungă. Banii mai sunt doar pentru luna aprilie, iar Patriarhia așteaptă ca statul și credincioșii să facă noi donații pentru grandioasa construcție. 

Ajunși pe strada Izvor, șantierul Catedralei Mântuirii Neamului domină peisajul. Peste 450 de muncitori lucrează la catedrala care urmează să fie sfințită în luna noiembrie a acestui an. 

Mai e mult până atunci, așa că, în total, 700 de oameni lucrează zi și noapte, în trei schimburi.

De săptămâna viitoare va începe montarea celor șase clopote, unul dintre ele cu chipul Patriarhului. 

"Montarea ferestrelor, a ușilor, icoanele mozaicate din sfântul altar. Vorbim despre acoperșul finalizat, despre montarea crucilor pe cupole, despre montarea ușilor care vor fi, în mod inevitabil, niște uși impresionante", spune Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei. 

Pentru toate, până acum, s-au cheltuit 99 de milioane de euro. Banii au venit de la credincioși, din fondurile Patriarhiei, dar și din bugetul de stat. Numai anul trecut s-au primit de la stat 83,5 milioane de lei. Iar, în 2018, mai mult de 30 de milioane de lei. Chiar și așa, banii nu au fost suficienți. 

Ca un muzeu enorm va arăta și Catedrala la final. Va avea o înălțime de 120 de metri și va ocupa un loc fruntaș în topul celor mai mari lăcașuri de cult din Europa.