MENIU

Duş rece pentru Guvern: România, campioana Europei la scumpiri

<p>Scumpirile din Rom&acirc;nia cele mai mari din UE</p>
Inflaţia &icirc;n UE &icirc;n aprilie

Guvernul trebuie să îşi actualizeze tabelele triumfaliste legate de starea economiei cu un grafic nou, venit azi de la Eurostat: avem cea mai mare inflaţie din UE în aprilie.

Inflaţia anuală raportată de România, 4,3% este departe peste ritmul scumpirilor din alte ţări UE. După noi urmează Slovacia - 3%, Estonia - 2,9% şi Marea Britanie - 2,5%.

Practic, creşterile salariale sunt îngropate de scumpiri: România a înregistrat în aprilie cea mai mare inflație anuală din Uniunea Europeană, de 4,3%, după 4% în martie.

Inflaţia a scăpat de sub control. Cea mai mare explozie a preţurilor din ultimii 5 ani

În zona euro, inflația a încetinit în aprilie de la 1,3% în martie la 1,2%. Cele mai ridicate rate ale inflației anuale au fost înregistrate în România (4,3%), Slovacia (3%) și Estonia (2,9%). La polul opus, cu cele mai scăzute rate ale inflației anuale, se află Cipru (-0,3%), Irlanda (-0,1%) și Portugalia (0,3%).

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, a anunțat săptămâna trecută că instituția a revizuit în creștere, de la 3,5% la 3,6%, prognoza de inflație pentru finalul acestui an.

Mai multe articole despre:
inflaţie