MENIU

După tatami, vine ospăţul. Surpriză pentru sportivii de la European Judo Open

Performanţa trebuie răsplătită. Pe lângă premii, strângeri de mână şi şansa unui viitor spectaculos la competiţii din toată lumea, sportivilor care au concurat în Bucureşti li s-a pregătit încă o surpriză. Una culinară, atât de tentantă că au uitat pentru câteva ore de tatami, iar singura competiţie a fost cea cu poftele. 

"Vă aşteptăm pe toţi sportivii din România... cei care se antrenează acum, din greu, care trag la fiare, la un pic de colesterol, cu un pic de antrenament, merge"- a sunat invitaţia.

O invitaţie greu de refuzat în contextul în care mulţi dintre sportivi şi-au folosit energia şi au dat tot ce au avut mai bun pe tatami. Şi o ofertă nu vine niciodată singură...

Călin Zang, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Bivoli din Transilvania, explică: "Un viţel la proţap, un viţel de bivoliţă, Turmac se numeşte, are în jur de 100 de kilograme, deci este pentru toate categoriile - de la seniori la juniori".

Iar viţelul a avut parte de cel mai bun tratament.

"L-am ţinut 24 de ore în baiţ, cu mirodenii, morcovi, ţelină, pătrunjel, frunză de leuştean, după care jumătate de zi l-am fiert", povesteşte bucătarul.

Mai greu a fost să rezişti tentanţiei de a gusta din Turmac înainte ca bucătarul-şef să spună că a fost fript suficient. Ca atare, unii și-au astâmpărat pofta cu o poză.

Şi ziua de mâine va fi un test culinar pentru sportivi, care vor fi întâmpinaţi cu preparate la ceaun.

 
Mai multe articole despre:
viţel European Judo Open cel mai mare viţel