MENIU

După ninsori, vine gerul: temperaturi de până la MINUS 18 GRADE. Prognoza pe trei zile

După ninsori, vine gerul: temepraturi de până la MINUS 18 GRADE. Prognoza pe trei zile

După zăpadă, urmează ger. Meteorologii atenționează că temperaturile vor continua să scadă până la sfârșitul săptămânii. Valorile înregistrate vor ajunge chiar și la minus 18 grade în zonele depresionare. 

Conform atenţionării meteo cod galben, vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor deveni preponderent negative în est, în sud-est şi în depresiuni şi vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade. Temporar se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în jumătatea de sud a teritoriului şi izolat în rest. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie în prima partea a zilei în Banat, în sudul Crişanei şi al litoralului, iar în rest vor predomina ninsorile în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local consistent. Pe spaţii mici, în special în primele ore, vor fi depuneri de gheaţă. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40...50 km/h, iar în estul, centrul şi sudul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55...75 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii sub 100m.

În Capitală, îndeosebi în prima parte a zilei va ninge, iar temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45...55 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. Grosimea stratului de zăpadă nu va fi uniformă şi se va situa în medie între 7 şi 10 cm, izolat posibil 15 cm. Vremea va deveni deosebit de rece cu o temperatura maximă ce se va situa în jurul valorii de -1 grad.

Mâine va fi deosebit de rece. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 grade la Suceava și 2 grade la Timisoara. Trecător se vor semnala ninsori slabe pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest și pe litoral. În sud-est, la rafală se vor înregistra viteze de 45...55 km/h, spulberând zăpada depusă.

În Capitală, vremea va fi deosebit de rece, cu –6, -5 grade dimineţa si o temperatură maximă de -4...-3 grade. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală în jurul a 40 km/h. Trecător vor fi posibile fulguieli.

Vineri vremea se va menține deosebit de rece, geroasă dimineața cu precădere în nordul, în nord-estul și în centrul teritoriului.. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între –9, -8 grade în Moldova și 1 grad în regiunile intracarpatice, la Timişoara, Baia Mare, Alba Iulia. În regiunile extracarpatice trecător, pe arii restrânse vor fi ninsori slabe sau fulguieli. În Bucureşti, vremea se va menține deosebit de rece. În jur de –7 grade dimineata si –4, -3 grade la amiază. Pe parcursul zilei trecător vor fi condiții de fulguială. 

Mai multe articole despre:
vreme ninsoare temperaturi ger