MENIU

După ce încerci reţetă asta nu vei mai cumpără vreodată sirop de tuse!

După ce încerci reţetă asta nu vei mai cumpără vreodată sirop de tuse! Cum vine iarna, trebuie să ne pregătim pentru răcelile şi gripele de sezon. Afecţiunile respiratorii sunt destul de comune în acest sezon, şi puteţi economisi multă energie şi timp pierdut pe vizite la doctor, dacă ştiţi o modalitate să le preveniţi.

După cum ştiţi, există nenumărate produse împotriva tusei la farmacie, care fac fel şi fel de promisiuni. Cu toate acestea, ştim cu toţii că nu este nimic mai bun decât un remediu făcut acasă.

Aşadar, va vom oferi o modalitate să evitaţi aceste medicamente şi pastile, cu această reţeta naturală împotriva tusei. Este chiar mai bună decât ce găsiţi în farmacii!

INGREDIENTE:

1/2 linguriţă ghimbir tocat sau pudra
1/2 linguriţă cuişoare măcinate
suc proaspăt de la o lămâie
1 lingură miere
1/2 ceaşcă apă
0 ceaşcă zahăr brun sau de trestie
mod de preparare

Se amestecă într-un vas mic, şi se dă în clocot. Apoi se lasă la foc mic până se obţine o consistenţă de sirop, şi se lasă la răcit. Când se răceşte, se fac mici pastiluţe şi se lasă la întărit. Toate ingredientele folosite în această reţeta sunt extrem de sănătoase şi bune împotriva tusei supărătoare.

Cuişoarele sunt pline de compuşi cu proprietăţi antibacteriene, şi reduc mucusul, ghimbirul stimulează imunitatea şi ameliorează durerea şi greaţă, sucul de lămâie e bogat în vitamina C, şi mierea este un antiseptic puternic.

Sursa: andreilaslau.ro

Mai multe articole despre:
sirop de tuse tratament natural tuse