MENIU

După 21 de ani, au găsit sicriul gol. Unde a dispărut fetiţa de 6 ani? Ipoteza şocantă a familiei

<p>După 21 de ani, au găsit sicriul gol. Unde a dispărut fetiţa de 6 ani? Ipoteza şocantă a familiei</p>

Anchetă ca-n filme într-o comună vâlceană, după ce fraţii unei fete, care ar fi murit în urmă cu 21 de ani, au găsit sicriul gol. Nici urmă de cadavru în mormântul, pe care familia l-a deschis pentru înmormântarea tatălui copilei. Pentru că fetiţa era infectată cu HIV, sicriul a fost trimis acasă sigilat, iar rudele nu au văzut-o înainte de înmormântare. Acum, familia copilei crede că fata încă trăieşte.

Ionela s-a născut în 1989, într-o familie de oameni nevoiaşi, cu alţi 4 fraţi. A fost infectată cu HIV, în urma unui simplu vaccin. Şi-a petrecut mai toată copilăria prin spitale.

După revoluţie, mai multe familii de canadieni au venit în sat să adopte copii din familii modeste. Ionela era şi ea dorită, deşi se ştia că este diagnosticată cu HIV. Familia, însă, nu a vrut să o dea. În 1993, fetiţa a fost dusă la Bucureşti. A stat un an prin spitale, iar în 1994, medicii i-au anunţat pe părinţi că a murit.

Potrivit mamei, Spitalul Victor Babeş a trimis acasă sicriul cu trupul neînsufleţit al fetei, sigilat şi cu o notificare de a nu-l deschide, pe motiv că trebuie prevenite riscurile. Astfel, părinţii şi-au înmormântat fiica fără o vadă.

În urmă cu aproape o săptămână, tatăl fetiţei a decedat, iar fraţii ei au vrut să-l înhumeze în aceeaşi groapă. Astfel au descoperit că sicriul micuţei este gol.

"Sicriul l-au dat sigilat complet fără geam, fără nimic. A murit cu gândul că ea încă trăieşte. Deci bănuia. Eu cred că este în viaţă, părerea mea. Dacă era să fie acolo se găsea măcar o urmă de os, ceva", a spus Florin Dumitraşcu, fratele Ionelei.

Graporul a spus că în sicriu erau nişte haine, nişte carpe. "Nimic, osmeminte, nimic. A venit părintele şi i-am spus: Părinte, în sicriu nu e nimic", continuat gruparul.

"Sunt curioasă unde o fi. Poate trăieşte, nu? Mă gândesc şi eu. O iubesc mult şi aş vrea să o văd", a precizat mama Ionelei.

Câţiva localnici cred că fata trăieşte şi ar fi ajuns la o familie din Canada.

"A fost la Bucureşti şi de a acolo a venit sicriul sigilat. Nu putea să umble nimeni. N-a putut să-l desfacă să vadă dacă e acolo sau nu e", a spus o femeie din localitatea vâlceană.

Familia a alertat autorităţile, care au demarat o anchetă.

Mai multe articole despre:
Vâlcea fetiţă sicriu 21 de ani sicriu gol Ionela