MENIU

Duicu, prima reacție după scandal: Fata mea nu e infractoare. Nu a comunicat cu nimeni în examen

Fostul preşedinte al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, aflat sub control judiciar, a declarat, în cadrul unei intervenții telefonice, în emisiunea "Newsroom", că fiica sa nu a comunicat cu nimeni în timpul ultimei probe susținute la examenul de Bacalaureat, iar cele două procese verbale de percheziție corporală a fetei și a clasei în care s-a aflat atestă acest lucru. Duicu neagă agresarea polițiștilor, explicând că atât soția sa, cât și sora fiicei care a susținut proba la chimie s-au speriat când i-au văzut pe aceștia invadându-le mașina, fără a se legitima, în căutarea așa-zisului obiect prin care fata sa ar fi comunicat cu fosta directoare a unității școlare. În acest sens, Duicu a afirmat că "reacția a fost a unor oameni care nu știau despre ce e vorba" și a reiterat faptul că fiica sa nu a luat legătura cu fosta directoare, Mirela Stoenel, în condițiile în care a avut în clasă doi supraveghetori și nimeni nu ar fi putut să riște să își piardă serviciul "pentru fata lui Duicu".  

"În primul rând, fata mea nu a avut în clasă niciun fel de mijloc de comunicare cu absolut nimeni. La percheziția corporală, care s-a făcut după finalizarea examenului de Bacalaureat, s-a făcut un proces verbal de percheziție: nu s-a găsit absolut nimica. La percheziția școlii și a clasei în care a avut loc examenul, nu s-a găsit nimic și s-a făcut la fel, un proces verbal de percheziție. Fata mea nu a luat legătura cu doamna Stoenel, care nu are niciun fel de vină și e o mizerie fără margini, înscenată nu știu de cine.

Incidentul din stradă nu are nimic cu inspecția din școală și din clasa de examen. Lucrurile s-au întâmplat în școală, s-au finalizat în școală. La plecarea spre mașina fetei, procurorul împreună cu cei doi polițiști au însoțit-o să verifice dacă telefonul fetei se află în mașină. În momentul în care s-a ajuns la mașina familiei mele, de față erau soția, mama, tata și fiica cea mică. Toți așteptau să iasă fata de la examen. Când s-au apropiat de mașină, au văzut fata timorată, plângând, înconjurată de niște persoane civile. Evident că s-au speriat, nu știau despre ce e vorba. S-au apropiat de mașină, fata, având cheia la ea, a deschis mașina. Procurorul, împreună cu organele de poliție au sărit în mașină pentru a percheziționa mașina. Soția speriată, neînțelegând ce se întâmplă, a încercat să stea de vorbă cu ei, despre ce e vorba. Polițistul care era în acțiune, a luat-o și a aruncat-o din mașină pe capota mașinii. Fata cea mică, văzând imaginile și este un copil de 15 ani s-a speriat și a avut ca reacție să își protejeze mama. Nu poate un copil să bată un organ de poliție.

Denaturați realitatea. Nu l-a luat la nicio bătaie. Ancheta e în curs de desfășurare. Se va finaliza într-un timp relativ scurt. Un lucru e cert: procesele verbale de percheziție corporală a fetei și procesul verbal de percheziție a clasei arată că nu s-a găsit niciun fel de obiect, nicio hârtie, niciun fel de mijloc de comunicare. Doamna Stoenel nu are niciun fel de legătură, fata mea nu a comunicat. În clasă, a stat în prima bancă în clasă, au avut în clasă doi supraveghetori și sunt convins că nimeni nu ar fi putut să își piardă serviciul pentru fata lui Duicu. Camerele de luat vederi au mers, procurorii și polițiștii au ridicat cd-urile cu camerele de luat vederi. Cu siguranță le vor verifica și o să vedeți că lucrurile nu stau așa.

Reacția a fost a unor oameni care nu știau despre ce e vorba. Erau niște oameni care își așteptau copilul să iasă de la examen. Când i-au văzut pe acei oameni venind, intrând în mașină, fără să se legitimeze, invadând mașina. Fata a deschis mașina cu cheia și ei au invadat masina. Soția s-a speriat. Fata mea nu e o infractoare. Nu a avut asupra ei niciun mijloc de comunicare. Cu siguranță, în cel mai scurt timp, o să aveți un comunicat de la Parchet. Sunt două procese verbale, de perchezitie corporală și a clasei. Dacă nu ai nimic în clasă și la tine, cum ai comunicat? Prin cine ai comunicat?", a declarat Adrian Duicu.

Incident la Bacalaureat: Fiica şi soţia baronului Duicu au agresat un procuror

 

Cazul fiicei baronului Duicu. Procurorii vor declanșa o anchetă pentru o posiblă fraudă la BAC