MENIU

Dubla crimă de la Iași. INFORMAȚII-BOMBĂ din rechizitoriul procurorilor: ce a făcut studentul marocan înainte de comiterea crimei. Principala PROBĂ

Dubla crimă de la Iași. Studentul marocan - foto mijloc

Dovezile principale pe care procurorii ieşeni se bazează pentru a-l trimite după gratii pe viaţă pe studentul marocan Ahmed Sami el Bourkadi sunt petele de sânge găsite pe hainele ambelor victime, susțin procurorii, în rechizitoriul întocmit. 

Procurorii spun că ucigaşul dar şi victima sa, Youssef Ajnyah, s-ar fi drogat cu protoxid de azot, un gaz ilariant folosit la umflarea baloanelor. Inhalarea acestui gaz, denumit printre tinerii de pe litoral “funny gas”, produce halucinaţii, scrie presa locală, citată de G4Media.ro.

Rechizitoriul a fost finalizat de către procurori, însă, înainte de a începe judecata, timp de 20 de zile, avocatul apărării are voie să formuleze concluzii, cereri şi excepţii.

În acest rechizitoriu, procurorii au câteva dovezi care arată implicarea directă a principalului suspect în uciderea celor din tineri. Mai exact, pentru incriminarea marocanului, procurorii se bazează pe probe ADN.

Avocatul apărării susține însă că probele din rechizitoriu sunt "slabe şi interpretabile".

Pe de altă parte, nici până în prezent, telefoanele victimelor, dar nici arma crimei nu au fost găsite, bănuindu-se că ar fi fost aruncate într-un lac de către criminal. Pompierii au fost trimiși să le caute, însă după câteva zile au renunţat deoarece apa era mâloasă şi murdară.

Reamintim că dubla crimă de la Iași a avut loc în luna decembrie a anului 2021, în cartierul ieșean Moara de Vânt. Cadavrele celor doi au fost găsite în noaptea de 10 spre 11 decembrie 2021 într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial. Trupurile aveau urme de violenţă. Femeia a fost înjunghiată de 33 de ori, bărbatul de 17, iar în imobil s-au identificat urme de ardere. Loviturile cauzatoare de moarte au fost aplicate în zona organelor vitale, unele dintre ele au ajuns la coloana cervicală, medicilor legiști.

În momentul audierilor anul trecut a mai multor persoane, studentul marocan a fost de negăsit. Fiind plecat din ţară, a fost dat în urmărire naţională şi internaţională, procurorii semnând un mandat de arestare în lipsă pe numele său. Judecătorii Tribunalului Iaşi au admis, pe 13 decembrie, cererea procurorilor. Ahmed Sami El Bourkardi avea cumpărat bilet de avion, de o lună, spre Italia. El a părăsit ţara de pe Aeroportul Internaţional Iaşi împreună cu prietena sa, pentru un city break. Suspectul a fost prins în Roma. 

Potrivit anchetei, pe 9 decembrie, principalul suspect s-a prezentat la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon cu o plagă tăiată la mâna dreaptă. El a fost tratat în urgenţă şi la clinica de Chirurgie Plastică, iar medicii i-au recomandat să revină la spital după cinci zile.