MENIU

„Drumul permiselor suspendate” - Spaima șoferilor din România, cu un record de aproape 50 de carnete auto în doar două zile

„Drumul permiselor suspendate”

O șosea națională din județul Olt poate candida cu succes la supranumele de "drumul permiselor suspendate" după ce, într-un interval de doar două zile, aproape 50 de șoferi au rămas fără carnetul de conducere din cauza încălcării limitei de viteză. 

 În perioada 26 – 28 ianuarie 2024, polițiștii olteni au aplicat peste 500 de sancțiuni, în valoare totală de aproximativ 155.000 de lei.

Polițiștii au reținut și 117 permise de conducere, dintre care 92 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 5 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 20 pentru alte abateri, scrie Adevărul.

Alimentul pe care românii îl vând cu 600 lei kilogramul francezilor și austriecilor. Peste 90% din producție merge peste hotare

După centralizarea datelor cu privire la drumurile pe care au fost prinși șoferii indisciplinați, câștigătorul titulaturii de „Drumul permiselor pierdute” este Drumul Național 6, care face legătura între Caracal și Alexandria, cu un total, de 45 de permise auto reținute în doar două zile, pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h.

În cursul anului trecut, în special pe perioada verii, acest drum le-a scos peri albi șoferilor obligați să stea zeci de minute în așteptare, la semafoare. Drumul a fost în reabilitare (lucrările se apropie de final) și s-a circulat, pe zeci de kilometri, alternativ. 

Deși în ultimul weekend cele mai multe permise pentru încălcarea vitezei au fost reținute în urma înregistrărilor cu aparatele radar pe DN 6, cele mai mari viteze, în schimb, au fost înregistrate pe Drumul Expres Craiova – Pitești (pe care în prezent se circulă de la Balș și până la Colonești). În cele trei zile aparatele radar au înregistrat pe acest drum viteze de 170-180 km/h, e drept, mult sub recordul absolut înregistrat în toamna anului trecut pe DEX 12 - 248 km/h.   

Pe locul trei în acest top al rușinii se situează DN 65 – E 574, pe segmentul Balș – Colonești care traversează județul Olt. 

Super-pușca de asalt realizată la Cugir se află în ultima fază de omologare. Trage și 600 de gloanțe pe minut