MENIU

Droguri de mare risc amestecate cu pământ de flori - Cel mai mare cartel din Columbia a adus în România 30 kg de prafuri

Droguri de mare risc amestecate cu pământ de flori

Captură uriașă de droguri. Cocaina celui mai mare cartel din Columbia a ajuns la noi în țară printr-o metodă inedită. Prafurile erau ascunse și amestecate cu 24 de tone de pământ de flori. 

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Oradea au prins în flagrant, într-o parcare de pe DN 79, trei tineri din Arad, care încercau să vândă cantităţi importante de droguri, iar în urma unor percheziţii domiciliare au fost identificate 32 de kilograme de cocaină şi pulbere psihoactivă.

„Într-o parcare de pe DN 79, în apropierea localităţii arădene Şimand, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT – ST Oradea, au prins în flagrant delict trei bărbaţi, de 34, 34 şi 36 de ani, toţi din municipiul Arad, judeţul Arad, bănuiţi de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc şi efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Aceştia au fost depistaţi în timp ce ar fi încercat să comercializeze 100 de grame de cocaină şi 300 de grame de substanţe psihoactive. Pentru documentarea activităţii infracţionale a celor în cauză, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT – ST Oradea au efectuat şapte percheziţii domiciliare, în municipiul Arad şi în judeţul Arad”, spun poliţiştii.

După audierea celor trei persoane, procurorii DIICOT Oradea au dispus reţinerea a doi bărbaţi de 34, respectiv 36 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Sâmbătă, ambii bărbaţi urmează să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Mai multe articole despre:
captura droguri columbia