MENIU

Drogul care ajută enorm femeile în cea mai sensibilă perioadă a lunii

Cercetătorii americani au întrebat 1.000 de femei dacă ar fi dispuse să încerce canabisul pentru ameliorarea durerilor menstruale. 60% dintre ele au răspuns că deja au făcut-o, în timp ce 60% dintre cele care nu au folosit canabisul ar fi dispuse să încerce.

Studiul cercetătorilor arată că femeile ar fi dispuse să încerce canabisul nu doar pentru durerile menstruale, ci și pentru alte afecțiuni ginecologice. Curios este faptul că cele care nu ar încerca medicamentele pe bază de canabis nu s-au arătat împotriva acestora.

Rezultatele studiului au fost prezentate la conferința anuală a Colegiului Ginecologilor Americani. Aceștia încearcă să introducă medicamentele pe bază de canabis pe lista celor care se prescriu pentru crampele menstruale.

"Produsele pe bază de canabis sunt folosite de femei atât în scop recreațional, cât și medical. Majoritatea femeilor ar alege să folosească aceste produse pentru problemele ginecologice", a declarat autoarea studiului, Katie Alton.

Canabisul ar putea fi prescris pentru durerile menstruale

80% dintre femei au dureri mari în timpul menstruației, concentrate mai ales în partea de jos a abdomenului, dar în multe cazuri acestea se extind spre coapse, spate și piept. Una din zece femei se confruntă cu dureri atât de mari încât pot fi comparate cu un atac de cord.

Cu toate acestea, nu există un tratament special pentru aceste probleme, în afară de clasicul ibuprofen, pe care unele trebuie să îl ia de 6 ori pe zi, timp de o săptămână, în fiecare lună. Asta poate duce la iritarea stomacului, indigestie și chiar agravarea durerilor.

În Statele Unite ale Americii, Whoopi Goldberg și-a deschis o linie de produse pe bază de canabis care sunt folosite pentru ameliorarea durerilor menstruale, în timp ce o companie produce deja supozitoare cu marijuana, care sunt introduse în vagin și fac durerile să dispară.

Pentru că încă nu au fost făcute studii de specialitate care să ateste că medicamentele pe bază de canabis sunt bune pentru durerile menstruale, medicii și legiuitorii nu se grăbesc să facă ceva în acest sens.

Mai multe articole despre:
canabis femei medicamente menstruatie