MENIU

Drobul de ciuperci – Preparatul delicios care te face să uiți de restricțiile postului

Drobul de ciuperci este o variantă vegetală a drobului tradițional, preparat de obicei cu carne tocată. Diferența dintre acestea este că, în loc de carne, drobul de post utilizează ciuperci tăiate mărunt, care sunt amestecate cu ceapă, usturoi, făină și alte condimente, apoi se coace la cuptor într-o tavă tapetată cu făină. Rezultatul este menit să delecteze simțurile.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru drobul de post:

500 g ciuperci proaspete

3 cepe

2 căței de usturoi

pătrunjel proaspăt tocat

2 linguri de făină

1/2 cană de supă de legume

sare și piper, după gust

ulei pentru gătit

Cum se prepară deliciosul drob de ciuperci:

Se curăță ciupercile și se taie în bucăți mici. Într-o tigaie încinsă cu ulei, se prăjesc ciupercile la foc mic până când își pierd din volum și încep să se rumenească. Apoi se adaugă ceapa tăiată cubulețe și amestecă bine. Se condimentează cu sare, piper și usturoi tocat mărunt. Amestecul se „perpelește” timp de câteva minute, până când ceapa devine translucidă. Apoi se îndepărtează tigaia de pe foc și se adaugă făina, amestecând bine până când compoziția devine omogenă.

Amestecul astfel obținut se transferă într-o tavă de copt tapetată cu făină. Se toarnă supa de legume peste ciuperci și presară pătrunjel proaspăt tocat. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și coace la 150 de grade Celsius timp de 30 de minute.

După 30 de minute, se îndepărtează folia de aluminiu și mai lasă drobul la copt încă 10-15 minute până când suprafața devine auriu închis.

Drobul de ciuperci este o alternativă excelentă pentru cei care vor să reducă consumul de carne sau să adopte o dietă vegetariană. În plus, acesta are un gust atât de bun încât nu vei simți nicio lipsă de carne. Poftă bună!