MENIU

DRAMA UNOR PĂRINŢI: "Ne-a spus că, dacă o iubim, să o lăsăm la mănăstire, că ea e mireasa lui Isus"

DRAMA UNOR PĂRINŢI: "Ne-a spus că, dacă o iubim, să o lăsăm la mănăstire, că ea e mireasa lui Isus"
<p>Poveste impresionantă</p>

Mediatizarea cazului adolescentei care s-a ascuns la o mănăstire din Suceava scoate la iveală şi alte poveşti similare. Părinţii unei tinere din Craiova susţin că fiica lor a fost racolată de un profesor de religie şi determinată să se călugărească. Au trecut mulţi ani de atunci, dar abia acum oamenii s-au hotărât să vorbească.

Iulia Răduţ, acum în vârstă de 25 de ani, a plecat pentru prima dată la mânăstire când încă nu trecuse de vârsta majoratului. A fost găsită după două săptămâni de căutări, la Cârcea, în straie monahale.

"A făcut o excursie cu un suplinitor pentru profesoara ei de religie. Era la acea vârstă când cred eu că a început să aibă probleme. Trebuia să plece la liceu, era în clasa a Xi-a. Am găsit-o la bucătărie, îmbrăcată în haine negre", spune Ion Răduţ, tatăl fetei.

"Nu au dreptul să ne consilieze copii dacă sunt minori, atâta timp cât au părinţi. Zice că, dacă o iubim, să o lăsăm acolo, că ea e mireasa lui Isus", a spus mama fetei.


După ce au luat-o de la mănăstire, fata a plecat la Timişoara, unde a urmat Facultatea de Psihologie. Înainte de absolvire a fugit, însă, din nou, la Mănăstirea Tismana unde se află şi acum.

"Frecventa des biserica, foarte des, în ultimul timp în fiecare zi. Nu i-am interzis, nu e un lucru rău. În ziua de Sfântul Petru am găsit-o în biserică, îmbrăcată în negru. Când ne-a văzut a prins o maică de mână, a trecut pe lângă mama ei ca şi cum nu ar fi cunoscut-o. Convingerea mea e că la nivel de biserică există persoane care se ocupă cu aşa ceva. Sunt sigur că fostul profesor de religie a îndemnat-o", mai spune tatăl fetei.

"Ei nu-mi dau voie să ajung la copilul meu, asta fac. Nu are voie să părăsească mănăstirea decât după ce o călugăresc, 3 ani de zile", a declarat mama fetei.

Profesorul acuzat că a influenţat-o pe fată spune că nu a avut nicio implicare în decizia ei.

"Fata s-a dus liberă, singură, în mod deliberat. E problema ei, opţiunea ei, porţile sunt deschise. Credeţi că era mai bine să vină acasă bătută de soţ?", spune Lucian Cazacu, profesor de religie.

Tatăl s-a îngrozit când a descoperit mai multe mesaje scrise de fiica sa: "Plecarea la mănăstire înseamnă moarte, cu tot cu înmormântare, e o trecere la o altă viaţă".

Părinţii încă mai speră că fiica lor se va întoarce într-o zi acasă.

Mai multe articole despre:
biserică mănăstire credinţă călugărie