MENIU

Drama unei românce de 63 de ani, din Italia, rămasă fără bani. A vrut să jefuiască un oficiu poștal, dar a căzut în mâna poliției - Mesaj disperat

Carabinieri Italia - imagine de arhivă

Gest incredibil făcut de o româncă în vârstă de 63 de ani din Italia, care a făcut-o "celebră" în presa italiană. Rămasă fără bani, bătrâna a încercat să facă rost de ceva paralele într-un mod mai puțin ...ortodox. Mai exact, aceasta a încercat să jefuiască un oficiu poștal, în care a intrat înarmată și cu un mesaj ce trăda, de fapt, disperarea sa, scris pe un bilet.

Tentativa de jaf a avut loc la oficiul poștal din Via Guala Caluso, regiunea Piemonte.

Cu fața acoperită de o mască chirurgicală de protecție, româncă de 63 de ani s-a prezentat în fața unui ghișeu cu un cuțit și două recipiente pline cu lichid inflamabil, amenințând, printr-un bilet, că va da foc la tot dacă personalul nu îi dă banii.

"Dați-mi banii sau dau foc la tot!", este mesajul disperat al femeii de naționalitate română, fără domiciliu stabil și oaspete la  Asociația Caritas din Ivrea (asociația oferă servicii de asistență socială-hrană, uneori adăpost - n.r.).

Luni dimineață, femeia a fost arestată pentru tentativă de tâlhărie. Aceasta a fost arestată de carabinierii chiar în incinta oficiului poștal.

În momentul tentaivei de jaf, în interiorul oficiului poștal se aflau oameni care stăteau la coadă în fața ghișeelor.

Când au prins-o oamenii legii, bătrâna ținea încă în mână cuțitul cu lama lungă de câțiva centimetri și în geantă avea două sticle pline cu lichid inflamabil. Substanța i-ar fi servit pentru îndeplinirea planul nebunesc, relatează La Stampa preluată de Știri Diaspora. 

Din informațiile existente, femeia a ajuns la mâna asociațiilor caritabile pentru că nu mai are bani.