MENIU

Drama unei familii care bagă cârpe în sobă în loc de lemne - Mărturii cutremurătoare

Drama unei familii care bagă cârpe în sobă în loc de lemne - Mărturii cutremurătoare

Mărturii cutremurătoare făcute de o familie sărmană din Vaslui. Pentru a avea căldură în singura cameră în care locuiesc, aceștia și-au pus pe foc hainele uzate și papucii vechi. Nu au bani de lemne și abia fac față cheltuielilor de zi cu zi. Pentru ei, Sărbătorile de iarnă înseamnă în primul rând frig în locuință. 

Întrebată ce pune pe foc, femeia a răspuns: „Cârpe, papuci care nu sunt buni și ce mai găsesc pe aici, pe la ghenele astea, că sunt ghene, mai mă duc pe acolo, mai strâng care nu sunt buni, mai bag și papuci, adidași, bocanci, aici și cârpe, că dacă nu ne ajung lemnele... iarna e mare, nu ne ajunge”.

Sunt cuvintele pline de durere ale unei mame care, din lipsa banilor, nu îi poate asigura copilului condiții decente. Femeia a povestit cu lacrimi în ochi cum în fiecare iarnă s-a întâmplat să rămână fără niciun lemn.

Soțul femeii muncește cu ziua pe la vecini, însă banii căștigați abia dacă le ajung pentru mâncare.

„Dorința mea este să nu lipsească lemnele, atâta vreau să avem căldură în casă, atât îmi doresc, să trecem iarna asta cu bine”, a mai spus aceasta.

O asociație umanitară a aflat povestea familiei greu încercate și a făcut-o publică pentru ca oamenii cu suflet mare să poată să dea o mână de ajutor.

Cine dorește să doneze o poate face în contul:

Titular: ASOCIATIA MIROS DE CER
Raiffeisen Bank
RON (iban lei):
RO36 RZBR 0000 0600 2003 5871
Mai multe articole despre:
drama familie vaslui