MENIU

DRAMA ucrainenilor din Harkov: Cum trăiesc o mamă și fiica ei ASCUNSE într-un buncăr de la metrou - Nu au văzut primăvara anul acesta

Mamă și fiică, în buncăr, la metrou/ Captură video DWNews

O mamă și fiica ei, de doar 8 ani, din Harkov trăiesc de săptămâni bune într-un vagon vechi la metroul. Cele două nu au mai văzut lumina soarelui de la începutul primăverii. În aceeași situație sunt mii de ucraineni care stau ascunși în subteran de frica bombardamentelor. 

"Este mult mai sigur aici decât în tunelurile de deasupra și chiar și de aici se aud bombele. Psihic, este mult mai bine pentru fiica mea și pentru mine să rămânem aici jos", povestește Svetlana. 

"Viața mea este bună aici, cu animalele, dar încă sper că războiul se va termina curând și că Ucraina va câștiga", spune Anastasia, fiica Svetlanei.

Bombardamentele asupra Harkovului, al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, n-au încetat de la începutul războiului. Coridoarele subterane ale orașului găzduiesc mii de ucraineni care au fugit din calea bombelor.

"De obicei așteptăm chiar mai mult să ne vină rândul la toaletă, dar azi chiar a fost ok. Este destul de curat", mai spune femeia. 

Uneori, copiii au parte de câteva momente de distracție care îi face să uite că nu au mai văzut soarele de câteva săptămâni.

"Bineînțeles că sunt fericită să ne vedem copiii cum se bucură de joacă. Dar sunt conștientă că deasupra sunt mulți alții care suferă", a declarat ucraineanca.

După fiecare spectacol, mama și fiica ei de 8 ani se întorc în adăpostul lor din vagonul vechi de metrou, care le a devenit noua casă.