MENIU

DRAMĂ fără margini pentru o familie de români din Italia: Fetița lor de doar 4 ani a MURIT la scurt timp după masa de prânz

Copilă de doar 4 ani, moarte suspectă în Italia / Captură foto

Tragedie greu de imaginat într-o familie de români din Italia. Fetiță lor de numai 4 ani a decedat la scurt timp după ce a mâncat de prânz, într-un mod total neașteptat. Orice încercare de resuscitare a fost în zadar. Medicii sosiți la fața locului iau în calcul ipoteza potrivit căreia copila ar fi murit în urma unui stop cardio-respirator. Cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite în urma autopsiei.

Potrivit publicației Corriere della Sera, citate de Știri Diaspora, tragedia s-a petrecut miercuri, 21 iulie, în locuința românilor din localitatea italiană Mentana.

Cu puțin înainte de ora 13:00, fetița a mâncat de prânz, iar apoi a mers să se întindă pe pat. Imediat a început însă să se simtă rău, iara mama a sunat la 118. La fața locului au sosit medicii de la ambulatoriul din apropiere și elicopterul-ambulanță. În ciuda eforturilor înteprinse de personalul sanitar care a încercat minute în șir să o readucă la viață, totul a fost inutil, decesul fiind declarat 30 de minute mai târziu.

Conform primelor concluzii, nu ar exista semne de regurgitare sau sufocare. Medicii care au încercat să o resusciteze susțin ipoteza potrivit căreia fetița ar fi suferit un stop cardio-respirator.

Cazul este investigat de carabinieri.