MENIU

Drama familiei cu 9 copii după ce mama a fost înjunghiată de tată - Frații au fost reuniți după mai multe luni

Drama familiei cu 9 copii după ce mama a fost înjunghiată Foto: Asociația MGM

Mama a 9 copii a fost înjunghiată de soț de mai multe ori. Bărbatul a fost condamnat la închisoare pentru 10 ani, iar femeia a fost internată luni de zile în spital. În tot acest timp fiica cea mare, de 16 ani, a avut grijă de frații ei în condiții greu de imaginat. De caz a aflat și Protecția Copilului care i-a luat pe cei mici în plasament, iar toți cei 9 frați au fost separați. O asociație a reușit să îi reunească pe toți copiii cu mama lor și să le cumpere o casă. 

Denisa are 16 ani și avea singură grijă de frățiorii ei după ce au rămas cu toții singuri. Mama lor a ajuns în stare gravă la spital după ce soțul a înjunghiat-o. Aproape un an de zile a stat femeia în spital. Tatăl celor 9 copii a fost condamnat la închisoare pentru 10 ani.

Pe cei cinci frățiori îi lăsa la școală și la grădiniță, iar pe ceilalți trei, Denisa îi lua cu ea să îi ducă mamei mâncare la spital. Când se întorceau acasă ei mâncau doar câțiva cartofi prăjiți pe care îi împărțeau între ei. Au fost zile în care abia au mâncat un colț de pâine.

Protecția Copilului a auzit de acest caz și i-a luat pe toți frații Denisei în grija statului, relatează Realitatea PLUS.

Tot ce își dorea Denisa era o casă ca frații ei să se poată întoarce. Este condiția impusă de Protecția Copilului ca familia să fie reîntregită. Asociația le-a găsit o casă de 30.000 de euro. Și au reușit să o cumpere cu ajutorul sutelor de oameni care le-au auzit povestea și au donat. Nu doar că au cumpărat casa, dar au asigurat și mobilierul și electrocasnicele.

Acum, Protecția Copilului urmează să îi plaseze pe cei 8 frați alături de sora mai mare și mama lor.