MENIU

DRAMA familiei cu 7 copii, care trăiește fără curent electric. Viața de zi cu zi, o luptă continuă pentru supraviețuire: mărturii cutremurătoare

Familie cu 7 copii

O familie cu șapte copii dintr-un sat din județul Vaslui abia își duce traiul de pe o zi pe alta. Oamenii nu au ce pune pe masă și trăiesc doar din alocația copiilor. Doi dintre micuți sunt bolnavi iar părinții nu au bani pentru tratament. Mai mult, familia stă de ani de zile fără curent electric. Singura lor avere este un cal, pe care vor să îl vândă pentru a avea bani să tragă lumina în locuința lor. 

Într-o casă mică și sărăcăcioasă cu pereții crăpați își duc traiul cu greu nouă suflete. Șapte copii mici și părinții lor. Tatăl care lucra în străinătate s-a întors în țară deoarece a avut un accident și nu mai poate munci. Doi dintre micuți sunt bolnavi. O fetiță s-a născut cu leucemie iar un băiețel cu o malformație- gură de lup.

"E greu sa ai un copil bolnav. Poate altii nu te cred, dar e greu... Sunt altii care au prea multe si altii care nu au deloc", spune mama copiilor.

Copiii mai mari care merg la școală își fac lecțiile la lumina unei lanterne sau lalumina lumânărilor. Părinții se gândesc să vândă singura avere a familiei, un cal, pentru a avea bani să tragă curent.

"Problema cea mai mare in momentul de fata e ca nu avem curent electric", a adaugat femeia.

O asociație umanitară a aflat povestea familiei și a făcut-o publică. Familia are nevoie de bani pentru a putea să pună lumină în casă. Cine dorește să ajute o poate face donând în contul afișat pe ecran. 

 

Mai multe articole despre:
drama familie familie 7 copii curent electric