MENIU

DRAMA copiilor uitați de guvernanți: SĂRĂCIE sub bradul de Crăciun. Una din două familii NU are bani pentru cadouri - VIDEO

Familie cu mulți copii din Dâmbovița

Jumătate dintre familiile din România nu își permit să cumpere un cadou copiilor, de Crăciun. Este realitatea dură cu care se confruntă mai ales românii care trăiesc la sat. Aici, unul din șase părinţi nu are nici măcar 10 lei pentru a le oferi celor mici un cadou simbolic, de sărbători. Urmăriți un material realizat de jurnaliștii Realitatea PLUS, acasă la familiile unde cel mai probabil Moș Crăciun nu va ajunge anul acesta.

Într-un sat din județul Dâmbovița, Nicoleta și Diana, împreună cu cei 3 frați, îl așteaptă pe Moș Crăciun. De la bătrânul bun cu barba albă vor doar câte o păpusă și nimic mai mult. Mama, Marinela, speră să le poată face și un brad, ca în fiecare an.

"Nu știu dacă am... Fac tot posibilul să le iau un pom. Ei sunt copii, așteaptă... Nu știu dacă pot să le ofer să vină cineva la ei", afirmă femeia. 

Pentru cei mai mulți copii poate că pare puțin, dar pentru cei 5 frățiori însemnă totul. Din nefericire, pentru această familie, cu o mamă care își crește copiii de una singură, sărbătorile sunt mai mult un stres.

Reporter: Primiți ajutor, vă ajută cineva?

Mama: Deocamdată nimic. Alocația de 1000 de lei pe care o am. Din asta plătesc apalumina, pe ei -i întrețin, lemne. Trebuie multe ....

Reporer: Pe lemne cât ați dat?

Mama: 10 milioane...

Reporter: Practic alocația dvs.

Mama: Da.

Se-ntâmplă asta în multe case de la noi. Așa cum se întâmplă și la oraș, în România rurală, copiii cred în Moș Crăciun. Oricât de mult își doresc să-și vadă copiii fericiți în ziua de Crăciun, părinții nu au bani să le ofere micuților sărbătorile de poveste la care visează.

Jumătate dintre familiile de la noi nu își permit să cumpere un cadou copiilor, de Crăciun, iar unul din șase părinţi nu are nici măcar 10 lei pentru a le oferi celor mici un cadou simbolic, de sărbători.