MENIU

”Dragostea din Tei”, prima în topul celor mai periculoase melodii pentru șoferi. Prezintă 78% probabilitate ca drumul să se termine cu un accident

”Dragostea din Tei”, prima în topul celor mai periculoase melodii pentru șoferi

”Dragostea din Tei”, melodia interpretată de O-Zone, se află în fruntea topului celor mai periculoase piese pentru șoferi. Un studiu recent a arătat că ascultarea acestui hit pe drum poate crește semnificativ riscul de accident, cu o probabilitate de 78%. Cu versuri contagioase și ritmuri dansante, această piesă poate să distragă atenția șoferilor și să le afecteze capacitatea de concentrare, având consecințe tragice pe șosele.

Ascultarea muzicii este o activitate comună pentru mulți șoferi în timp ce conduc. Cu toate acestea, există anumite piese care pot distrage atenția de la drum.

O călătorie lungă și plictisitoare poate fi transformată de muzică în ceva mai plăcut. Totuși, radioul prea tare în mașină vă poate pune în pericol de a primi o amendă. Mai mult decât atât, trebuie să fiți extrem de atenți atunci când alegeți muzica potrivită. Anumite melodii pop populare au capacitatea de a distrage în mod deosebit atenția de la traficul rutier, conform unui studiu realizat de portalul australian „comparethemarket.com”. Un grup de testare din Marea Britanie a fost nevoit să conducă pe un simulator în care s-a măsurat rata accidentelor cu piesa muzicală corespunzătoare.

În cadrul studiului, au fost analizați diverși factori, precum BPM (bătăi pe minut), energia, capacitatea de dans și, de asemenea, volumul fiecărei melodii în parte, cu ajutorul instrumentului de analiză Spotify API. Cu un rezultat surprinzător: multe dintre cele mai riscante melodii sunt adesea difuzate la radio și în această țară. Un artist de limbă germană a ajuns chiar și în top 10.

Potrivit studiului, hitul „Dragostea din Tei” reprezintă un avertisment deosebit. Cu o valoare a distragerii de 78,76 la sută, există cea mai mare probabilitate ca drumul să se termine într-un alt autoturism sau într-o barieră de protecție de pe marginea șoselei. Acest lucru se datorează, în principal, ritmului ridicat (130 bpm) și caracterului dansant al melodiei. Șoferii sunt tentați să bată ritmul în loc să se concentreze asupra traficului.

Patimile actorului care l-a interpretat pe Iisus în „Patimile lui Hristos”: A fost lovit de fulger și a suferit mai multe boli în timpul filmărilor

De altfel, un portal german a realizat un adevărat top al meodiilor care îi pot duce pe șoferi în șanț: După hitul internațional al formației Ozone,  melodia „Empire State of Mind” se clasează pe locul al doilea. Michael Jackson a ajuns chiar pe lista de risc cu două hituri. Mixul radiofonic „Hey Baby” al artistului german DJ Ötzi este, de asemenea, un avertisment. echo24.de a făcut un rezumat al top 10 al celor mai distractive melodii:

  • „Dragostea din Tei” de O-Zone (78,76 %).
  • „Empire State Of Mind” de JAY-Z (78,37%)
  • „Pump It” de la Black Eyed Peas (77,80%)
  • „Wanna Be Startin’ Something” de Michael Jackson (77.11%)
  • „All About That Bass” de Meghan Trainor (76,59%)
  • „Price Tag” de Jessie J (76.46%)
  • „Despacito – Remix” de Luis Fonsi (76.39%)
  • „Hey Baby (Radio Mix)” de DJ Ötzi (76.36%)
  • „The Lazy Song” de Bruno Mars (76.26%)
  • „Beat It” de Michael Jackson (76.13%)

Pe de altă parte, melodiile lui Drake, Eminem și Ariana Grande oferă o experiență sigură la volan.
Studiul recomandă ritmuri mai lente. Melodiile care transmit o senzație deosebit de sigură la volan provin de la rapperi precum Drake și Eminem. Melodiile Arianei Grande pot fi, de asemenea, recomandate atunci când vine vorba de siguranța rutieră.

Costurile imense pentru a locui în Londra, la limita supraviețuirii. Concluzia unui român: „Mai bine într-un share house decât înapoi în România”