MENIU

Dragoș Frumosu, despre decizia istorică privind preluarea ilegală a patrimoniului UGSR - Dezvăluiri exclusive despre JAFUL liderilor sindicali

Dragoș Frumosu, despre decizia istorică privind preluarea ilegală a patrimoniului UGSR - Dezvăluiri exclusive despre JAFUL liderilor sindicali

Dragoș Frumosu, președintele CGM-UGSR, a vorbit, în exclusivitate, la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu, despre JAFUL sindicatelor asupra patrimoniului Uniunii Generale a Sindicatelor din România. Președinte Confederaţiei Generale a Muncii-UGSR a relatat și cum au reacționat mai mulți lideri sindicali după decizia istorică din justiție prin care averea-patrimoniu revin înapoi la UGSR.

„Acest mare jaf s-a întâmplat cu 32 de ani in urma. Am inceput impreuna cu ceva timp și vreau să vă mulțumesc, doar o parte din presă a fost interesată. 

În țara asta am ajuns la concluzia ca există și procurori și judecători corecți. Totul a pornit de la o ordonanță, de la Parchetul Constanța în urma unei plângeri penale a cuiva din Năvodari și a mers dupa foarte multe intervenții ale lui Victor Ciorbea. Pentru că în foarte multe cazuri, în sala de ședință, ne-a făcut <<comuniști nenorociți>>, parcă dânsul nu ar fi facut studiile in timpul comunisului.

Parchetul a cerut anularea preluării patrimonale, anularea celebrului articol prin care se autointitulau mostenitorii de drept al patrimoniului. Acest patrimoniu a ajuns un jaf, foarte multi lideri recunosc că nu puteau sa-l administreze”, a declarat Dragoș Frumosu, președinte Confederaţia Generală a Muncii-UGSR (CGM-UGSR), în exclusivitate, la Culisele statului paralel.

Acesta a explicat și cum au procedat sindicaliștii în cazul mai multor case de cultură ca să dispară din patrimoniul UGSR.

LOVITURĂ pentru baronii sindicali cu averi uriașe: Patrimoniul UGSR, preluat ILEGAL - Declarații scandaloase despre JAFUL național

„Foarte multe case de cultură în paragină. Casa de cultură din Sfântu Gheorghe a ajuns în paragina, dar de când ANAF s-a autosesizat, a doua zi au dispărut toți de acolo, iar primarul din Sfântu Gheorghe a declarat dupa ce i-am aratat documente, a spus ca UGSR a murit si ca va cere Guvernului ajutor. El a zis ca e prin UDMR la guvernare si ca tot ce se cere li se dă, deci atitudine de oameni care vor să acapareze tot.

Casa de cultură din Târgu Jiu... A fost închiriată unei fundații ce a acumulat datorii, primaria a cumparat la o suma dubla fata de datorie, iar, de doi ani de zile, această casă de cultură e un jaf, primaria nu s-a implicat cu nimic, acolo sunt aurolaci, geamurile sunt sparte. 

Am primit in ultima perioadă foarte multe sentinte judecatoresti din care rezulta cert ca atat asociatia caselor de cultura si societatea SIND România, două societati constituite cu capital patrimoniu UGSR, au împărțit dividende, si acolo clar le sunt respinse, ca nu au calitatea de proprietar.

În continuare, confederațiile sindicale, dupa ce au vazut ca am inceput sa actionam, si-au impartit hotelurile, baze de tratament si si-au facut propriile agentii de turism.

Cel mai important este că acest patrimoniu a fost vandut, înstrăinat, care ,conform unei conventii de la San Francisco, un patrimoniu e indezirabil, in afara de faptul că au vandut, au distrus multe  hoteluri, baze tratament la fel”, a mai spus Dragoș Frumosu.

LOVITURĂ pentru baronii sindicali cu averi uriașe: Patrimoniul UGSR, preluat ILEGAL - Declarații scandaloase despre JAFUL național

„Și încasează bani frumosi pe multe dintre ele”, a completat Anca Alexandrescu.

„În sfârșit un procuror, un judecător au indraznit, lasa ca l-ati abandonat, l-ati furat, e ilegal. Liderii sindicali, oare ce-i mână în luptă: banii sau lupta sindicală? Iar personajul, profesionistul dintre ei - dl Ciorbea, a fost foarte activ, intr-un mod foarte parșiv, sa se conserve acest transfer ilegal. Statul român, prin procurori, judecatori incepe sa faca lumina in acest caz”, a declarat analistul politic Dorin Iacob.

„Sentința nu a fost incă redactată. Apreciez ca in tara asta mai există și procurori și judecători corecți. Pentru că am întâlnit de șapte ani de zile un judecător și un altul care ne resping înregistrarea unor modificari, să înregistram denumire, sediu, care sunt conform legii. De ce? Pentru că domnii ăștia au dus procesul într-o latură..., că-i deranjăm financiar. Da, au făcut jaf. Sper ca mulți judecători să se trezeasca, au fost înșelați dând dreptul acestora (liderilor sindicali, n.red.) să le foloseasca. În conturile UGSR erau 2,8 milioane de dolari și 4,7 miliarde de lei vechi, care nu mai există. Sunt lucruri foarte grave. Vor răspunde”, a concluzionat Dragoș Frumosu.