MENIU

Dragnea: Moţiunea, doar o notă de subsol la discursul slab şi răutăcios al preşedintelui Iohannis

<p>Liviu Dragnea</p>

PSD a trecut printr-o perioadă mai dificilă, pe care nimeni nu și-a dorit-o, însă nu există nicio ezitare în organizație - toți liderii locali și parlamentarii susțin în continuare Guvernul pentru implementarea programului de guvernare, a declarat Liviu Dragnea, miercuri dimineață, după şedinţa liderilor social-democrați de la Parlament și înaintea votului din plen pe moțiunea de cenzură depusă de opoziție.

Liviu Dragnea a luat cuvântul, după Sorin Grindeanu: 

"Marturisesc ca m-am asteptat la cei din PNL la mai multă înţelepciune Si PNL, si USR alaturi de Iohannis nu sunt interesati de cat de recapatatea unui capital politic. Aţi depus o moţiune de cenzură ipocrită. Această moţiune de cenzură este doar o notă de subsol la discursul slab şi răutăcios al lui Ioahnnis. Ma întreb pentru ce au depus aceasta moţiune de cenzura? Ca sa nu mai măreasca Guvernul Grindeanu salariile? Lăsaţi Guvernul sa guverneze"

Liderii PSD s-au reunit miercuri dimineaţă, la sala de grup a social-democratilor de la Camera Deputaţilor, pentru a discuta atât despre moţiunea de cenzură care urmează să fie votată în plenul reunit, cât şi despre probleme ale administraţiei locale.

"Colegii au transmis mesaje clare. Au venit să se asigure că programul de guvernare se implementează. S-a discutat despre buget, despre proiectul de descentralizare, despre legea salarizării, care trebuie să intre repede în dezbateri. Am discutat și despre susținerea Guvernului Au fost momente grele prin care a trecut PSD, însă azi nimeni nu a avut nicio ezitare", a declarat șeful PSD.

Liviu Dragnea a spus că le-a cerut miniștrilor PSD să meargă mai mult în teritoriu, să vorbească direct cu electoratul, "așa cum erau învățați de mine". "Nu există nicio ezitare în organizație, toți susțin în continuare Guvernul pentru implementarea programului nostru", a precizat Liviu Dragnea.

Legat de sondajul invocat de primarul Iașiului conform căruia PSD ar fi pierdut 23% din procentele de încredere în ultimele zile, Liviu Dragnea spune că nu ar fi vorba decât de o scădere de maxim 2-3 procente pentru partidul pe care îl conduce.

"Sondajul pe care l-am văzut eu este aproape neschimbat, suntem cu doar 2-3 procente în jos. Relația mea cu premierul Grindeanu e foarte bună, e o perioadă pe care nu ne-am dorit-o, dar în perioade mai grele relațiile se întăresc. Premierul s-a întărit. Au fost zile grele, primul ministru are toată susținerea mea. Nimeni nu a vrut să trecem prin aceste zile", a mai spus Liviu Dragnea.

La şedinţa de la Parlament au participat primarii din Bucureşti, printre care Gabriela Firea, Robert Negoiţă şi Daniel Florea, alături de ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh.

Mai multe articole despre:
PSD moţiune de cenzură Liviu Dragnea