MENIU

Dragnea, dezlănţuit contra Gabrielei Firea: Să vină cu dovezi!

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că acuzaţiile primarului general Gabriela Firea la adresa colegilor din partid sunt prea grave pentru a fi trecute cu vederea. Vizibil deranjat de întrebările jurnaliştilor, Dragnea a afirmat, la un moment dat, că nu mai vrea să comenteze nimic pe subiectul Firea, dar a continuat să discrediteze spusele primarului general al Capitalei, calificându-le ca fiind "aberaţii".

"Sunt afirmaţii foarte grave pe care le-a făcut doamna Firea, cred că în situaţia asta trebuie ori să facă plângeri penale, ori să aducă dovezi," a afirmat Liviu Dragnea. "Deocamdată se situează în rândul celor care instrumentează impotriva partidului", a mai spus acesta.

Iritat de întrebările jurnaliştilor, mai ales legate de acuzaţia Gabrielei Firea potrivit căreia Carmen Dan i-ar fi interceptat convorbirile, Liviu Dragnea chiar a afirmat că nu mai comentează nimic legat de Firea, ""pe care am susţinut-o, până când o să-mi schimb părerea."

Întrebat cum comentează scenariul potrivit căruia atitudinea de acum a Gabrielei Firea porneşte de la faptul că ea l-ar suspecta că a ordonat filialelor PSD să transmită că pe Arena Naţională a fost huiduită Simona Halep, nu Gabriela Firea, Dragnea a răspuns: "Este o aberaţie, chiar mă doare."

Totuşi, şeful PSD a precizat că nu s-a gândit la Gabriela Firea ca la unul dintre "acoperiţii" din PSD".  

"O să o rog pe doamna prim-ministru să iasă public și să spună tot ce a făcut pentru Primăria Capitalei și ce sprijin a primit din partea Guvernului. Eu zic că Guvernul a făcut mult, poate chiar mai mult decât pentru alte primării, pentru că este totuși Primăria Capitalei", a mai precizat Liviu Dragnea.

De altfel, Liviu Dragnea a încercat să justifice că toţi liderii PSD care au discutat cu Gabriela Firea s-au disociat de ea.

"Am discutat sâmbătă seara despre ce s-a spus la Comitetul Executiv. M-a sunat dumneaei (n.r. - Corina Crețu), a spus că îi pare rău că a avut această discuție cu Gabriela Firea și că a sunat-o și nu trebuia să introducă numele în Comitetul Executiv", a afirmat Dragnea.

El a dezminţít astfel varianta Gabrielei Firea, care a afirmat că decizia ei de a cere oficial, în forul de conducere al PSD, demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne, a fost încurajată şi de o discuție cu comisarul european Corina Crețu.

 

Mai multe articole despre:
Dragnea