MENIU

Dragnea calculează bunăstarea românilor doar pentru bugetari

Liviu Dragnea a demonstrat creşterea spectaculoasă a bunăstarii românilor folosind drept exemple doar bugetari şi pensionari. Într-o emisiune TV, în care a prezentat calcule comparative, liderul PSD nu a făcut absolut nicio referire la efectele politicilor salariale ale social-democraţilor asupra salariaţilor din mediul privat.

Pentru a ilustra creşterea nivelului de trai al bugetarilor sub guvernarea PSD, Liviu Dragnea a prezentat situaţia unei asistente de la un spital judeţean din ţară. Potrivit datelor prezentate, salariul femeii a crescut din noiembrie 2016 până în prezent, în valoare netă  cu 1555 de lei. Cu acest surplus, asistenta şi-a cumpărat cantitaţi semnificativ mai mari de alimente de strictă necesitate şi carburanţi, potrivit datelor prezentate joi seară, la Antena 3. 

Potrivit INS, salariul mediu net pe ecoonomie a fost în 2018 de 2695 de lei, adică cu 1500 de lei mai puţin decât în exemplul particular folosit de Liviu Dragnea. Este drept, chiar şi în această situaţie, puterea de cumpărare în cazul produselor folosite in simulare a crescut, dar la jumătate faţă de datele prezentate de Liviu Dragnea.

Diferenţa este din nou în favoarea bugetarilor, pentru că, potrivit datelor INS din 2018, salariul mediu la stat este de 3260 de lei, iar în privat de aproximativ 2.500 de lei.

În discursul său legat de beneficiile pe care programul de guvernare PSD l-a adus românilor, Liviu Dragnea n-a făcut absolut nicio referire la angajaţii din mediul privat, cu toate că numărul acestora este de aproximativ 4,4 milioane, comparativ cu 1,22 milioane la stat.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Viorica Dăncilă