MENIU

Dragnea: "Am lucrat cu Darius Vâlcov la programul de guvernare. Este unul din oamenii de bază"

Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la o emisiune TV, că a lucrat la programul de guvernare cu fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, trimis în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani, pentru că este un bun profesionist, și își "asumă" faptul că a colaborat cu o persoană care are probleme în justiție.

"Pentru prima dată o spun public, pentru că mi se pare că e datoria mea să fac lucrul asta. Darius a fost unul din oamenii de bază cu care am lucrat la programul de guvernare, Darius Valcov. A venit de la PDL, dar este un om cu o foarte bună pregătire... Cu Darius am lucrat și la acest program de guvernare", a spus Dragnea.

Întrebat despre problemele în justiție ale fostului ministru, liderul PSD a spus că "își asumă asta", pentru că Vâlcov este un profesionist.

"Are probleme în justiție, dar Darius Valcov este unul din oamenii care, prin contribuția lui, prin munca lui, la programul nostru de guvernare (...) a adus o contribuție serioasă pentru ca românii să o ducă mai bine. Și eu îmi asum lucrul asta", a spus el.

Darius Vâlcov are două dosare în instanță, pentru luare de mită și pentru trafic de influență, potrivit Hotnews.ro. În mai 2015, Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile ocupată de acesta, de primar, senator și ministru.

Darius Valcov este acuzat că, în perioada aprilie-decembrie 2011, a primit de la omul de afaceri Theodor Berna, patronul Tehnologică Radion, prin intermediul fostului primar al Slatinei Minel Florin Prina, sumă de 2,5 milioane de lei. Banii i-ar fi fost dați lui Prina, în cinci tranșe de câte 500.000 de lei, în municipiul Slatina.

Vâlcov ar mai fi primit, în perioada 2012-2013, tot de la Theodor Berna, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 de lei. În dosarul aflat la Tribunalul Olt, Darius Vâlcov este trimis în judecată pentru fapte de corupție, termenul pentru administrarea probatoriului fiind fixat pe 14 septembrie.

La Tribunalul Olt se judecă fondul cauzei în dosarul instrumentat de DNA în care Darius Valcov este inculpat pentru luare de mită. Fostul ministru este acuzat că în perioadă noiembrie-decembrie 2012, în calitate de primar, i-a pretins unui om de afaceri-denunțător în cauza-aproximativ 10% din sumele încasate de o societate de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioadă 21 ianuarie-13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranșe, de la respectivă firmă, printr-o altă intermediară, peste 2,1 milioane lei.

La ÎCCJ se judecă dosarul în care Valcov este inculpat pentru trafic de influență, el fiind trimis în judecată în acest dosar în luna mai 2015.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Darius Vâlcov