MENIU

Dragnea a răbufnit: "Prostie marca Iohannis"

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a refuzat să comenteze mesajul din această seară al lui Klaus Iohannis, pe tema OUG pe justiție, catalogându-l drept o prostie.

"PSD a acționat astăzi din nou împotriva Justiției și a statului de drept, împotriva României și a cetățenilor. Guvernul PSD vrea să creeze prin ordonanțe de urgență un statut special pentru cei care au probleme în justiție.

Și românii, și liderii europeni știu că nu există nicio altă justificare pentru obsesia de a slăbi până la ineficiență justiția din România, în afară de interesele personale.

România nu poate fi pusă la dispoziția celor care vor să instaureze controlul politic asupra justiției" a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a președintelui Klaus Iohannis.

Replica lui Liviu Dragnea din urmă cu puțin timp? "Ce pot sa comentez la o asemenea prostie marca Iohannis? Ce legatura are ordonanta aia cu mine?".

La patru luni de la modificarea Legilor Justiției prin ordonanță de urgență, ministrul Justiției lovește din nou. Tudorel Toader schimbă regulile privind numirea procurorilor șefi ai marilor parchete.

Inițial, în actul normativ obținut de Realitatea TV, ministrul ar fi vrut autonomie totală pentru secția specială pentru investigarea magistraților.

Însă, în forma anunțată public, Tudorel Toader nu a spus nimic despre această prevedere. Secţia pentru procurori a CSM a transmis un punct de vedere și spune că nu este de acord cu modificările aduse astăzi legilor justiţiei.

Modificarea lovește direct în parchetul anticorupție. Direcția Națională Anticorupție e acum condusă, prin delegare, de Nistor Călin. Odată intrată în vigoare ordonanța de urgență, în 45 de zile, trebuie să se găsească o soluție pentru ocuparea fotoliului de șef. Astfel, Toader îi forțează mâna președintelui să accepte propunerea pe care o transmite.

CITEȘTE AICI DETALII!

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Klaus Iohannis