MENIU

Dr. Quinn a împlinit 65 de ani. Cum arată acum actrița care i-a dat viață personajului

Jane Seymour, o actriță cunoscută în lumea întreagă ca "Dr. Quinn", pentru rolul din serialul de televiziune cu același nume, s-a născut la 15 februarie 1951, la Hayes, Middlesex, Marea Britanie, sub numele de Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg.

Este, de asemenea, cunoscută pentru rolurile din peliculele James Bond, "Live and Let Die" ("Pe cine nu lași să moară" — 1973), "Somewhere in Time" ("Undeva, cândva" — 1980), "East of Eden" ("La est de Eden" — 1981), "Onassis: The Richest Man in the World" ("Onassis: cel mai bogat din lume" — 1988), "La Révolution française" (1989), în care a jucat rolul Mariei Antoaneta, "Wedding Crashers" ("Spărgătorii de nunți" — 2005). A câștigat un premiu Emmy, două premii Globul de Aur și are o stea pe Hollywood Walk of Fame. I-a fost acordat Ordinul Imperiului Britanic în anul 2000.

După mai multe apariții în filme de televiziune, face rolul ei cel mai important din carieră, din anul 1993 până în 2001, în serialul de succes "Dr. Quinn", unde interpretează o femeie eroină, alături de actorul Joe Lando. Interpretarea îi aduce nominalizări la Premiile Emmy și Golden Globes, iar în 1996 câștigă Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-un serial de televiziune cu rolul din Dr. Quinn.

Mai multe articole despre:
null