MENIU

Dr. Emilian Imbri, despre demisia lui Victor Costache: În locul dumnealui mi-aș fi dat demisia de mult

Dr. Ioan Emilian Imbri, manager al Spitalului ”Victor Babeș”, a declarat, joi, la Realitatea PLUS că demisia lui Victor Costache, din funcția de ministru al Sănătății, este din motive personale. 

Dr. Ioan Emilian Imbri, manager al Spitalului ”Victor Babeș”, a declarat, joi, la Realitatea PLUS că demisia lui Victor Costache, din funcția de ministru al Sănătății, este din motive personale. Mai mult, acesta a precizat că este ”extraordinar de greu” să conduci, dând explicație pentru fiecare demers.

”Eu dacă aș fi fost în locul dumnealui mi-aș fi dat demisia de mult. Este extraordinar de greu și dificil să conduci dând socoteală pentru fiecare pas pe care îl faci, atât în fața Guvernului, cât și în fața întregii țări prin mijloacele mass-media. Dacă și-a dat demisia, este clar că din motive personale”, a spus managerul Spitalului Victor Babeș într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

Dr. Emilian Imbri nu crede că demisia lui Victor Costache are legătură cu afirmația potrivit căreia vor fi testați pentru coronavirus toți bucureștenii, dar și că a fost o greșeală de exprimare.

”Dacă ar fi să analizăm această frază, ar însemna că d-l ministru a spus că ne vom duce să căutăm bucureștenii, adică toți cei care au buletin de București prin toată țara pe unde sunt ca să-i testăm. Sigur că a fost o greșeală de exprimare. A spus că va testa toți bucureștenii din București sau toată populația Bucureștiului, dar când spui bucureștenii din România, te duce gândul după ei și prin alte zone ale lumii. Dintr-o micp eriare de genul ăsta un om poate să pățească necazuri, ca exemplu ce presiune există pe miniștri, pe secretari, pe primul-ministru  și pe toți membrii Guvernului care încearcă să gestioneze acest lucru”, a explicat dr. Ioan Emilian Imbri.

Declarațiile managerului au loc în contextul în care Victor Costache și-a dat demisia din funcția de ministru al Sănătății, după afirmația că toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19. Premierul Ludovic Orban a anunțat, ulterior,  că l-a propus în locul acestuia pe secretarul de stat Nelu Tătaru.

VIDEO Premierul Ludovic Orban: Nelu Tătaru, propus ministru al Sănătății

Mai multe articole despre:
victor costache ioan emilian imbri