MENIU

Dr. Emilian Imbri: Nu toată lumea trebuie să umble în costum de cosmonaut

Dr. Ioan Emilian Imbri, managerul Spitalului ”Victor Babeș”, a declarat, joi, la Realitatea  PLUS că unitatea medicală pe care o reprezintă, nu are probleme cu echipamentele medicale, dar și că „ nu toată lumea trebuie să umble în costum de cosmonaut”.

Dr. Ioan Emilian Imbri, managerul Spitalului ”Victor Babeș”, a declarat, joi, la Realitatea  PLUS că unitatea medicală pe care o reprezintă, nu are probleme cu echipamentele medicale, dar și că „ nu toată lumea trebuie să umble în costum de cosmonaut”. El a mai precizat că epidemiologi renumiți din țară spun că este  suficient să porți o mască chirurgicală și să respecți normele de igienă recomandate.

”În momentul acesta noi avem cu ce să lucrăm și cu ce să ne protejăm. Problema este pentru celelalte spitale să înțealeagă că există un algoritm de echipamente carre trebuie respectat. Nu toată lumea trebuie să umble în costum de cosmonaut, nu toată lumea trebui să aibă trei perechi de șorțuri, măști, pentru că nu toți intră în contact cu persoane care transmite altfel, decât transmit în mod normal.

Epidemiologi recunoscuți în România, spun așa, este suficient să porți o mască chirurgicală și să poți să te speli pe mâini, să nu duci mâinile la față în cazul în care se cunoaște sigur că modul de transmitere este prin vorbit și tușit, prin acești stropi care nici măcar nu sesisezi că îți ies din gură și care pot să-l contamineze pe cel din fața ta prin mucoasa nazală, bucală dacă cumva surprinde zone descoperite”, a declarat managerul într-o intervenție telefonică, la Realitatea PLUS.

 

Mai multe articole despre:
ioan emilian imbri victor babes