MENIU

DR. Emilian Imbri: Dacă după 15 mai se deschid porțile și năvălesc oamenii... ar fi un DEZASTRU

Dr. Emilian Ioan Imbri - managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală a declarat, vineri, la Realitatea PLUS, că măsurile de distanțare trebuie păstrate după data de 15 mai deoarece pericolul nu a trecut.

”Data de 15 nu trebuie să fie ca o apăsare, că dacă se deschid porțile și năvălesc oamenii... ar fi un dezastru. Nici școlile nu se deschid, manifestări sportive, spectacle nu se dau la liber. Pericolul nu a trecut, încă nu suntem la 14 zile de la Paște și de 1 mai. Uitați ce frumos e afară. Zilele astea vom vedea dacă nu se întâmplă nimic rău, adică să crească numărul de cazuri, dacă avem 200 de paturi ocupate în spital și vom avea 500 înseamnă rău.

La Spitalul „Victor Babeș” avem șase persoane la ATI din 9 paturi disponibile. Nu am avut probleme până acum. Tot ce a avut sfârșit nefericit au fost majoritatea persoane trecute de 65 ani și cu destul de multe comorbidități”, a declarat Emilian Imbri, la Realitatea PLUS.

Referitor la un nou val al virusului în țara noastră, dr. Emilian Imbri a explicat: ”Eu văd două variante: varianta pe care mergem acum pe un platou cu dinți de fierăstrău, dar dacă apar focare care nu sunt complet izolate o lungim și ne trezim că apare urcușul ăla care ne sperie și a doua variantă: ne putem relaxa, încep să scadă îmbolnăvirile, uităm de mască și începem să ne ținem de mână pe stradă și ne trezim că apare virusul mult mai puternic”.

Mai multe articole despre:
emilian imbri coronavirus