MENIU

DR. Alexandru Rafila, avertisment, la Realitatea PLUS: ”Mai avem și HOPUL de la 1 mai, eu zic să fim precauți”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a îndemnat, din nou la precauție în ceea ce privește redeschiderea unităților de învățământ, făcând precizarea că hopul nu a fost trecut referitor la evoluția pandemiei.

Într-o intervenție la Realitatea PLUS, dr. Rafila a spus că nu este momentul să ne relaxăm.

”Relaxarea o să fie în momentul în care ne vom afla pe un trend descrescător. Deocamdată discutăm de 300 de cazuri noi, ieri a fost duminică, sigur s-au testat mai puține probe, rămâne să vedem în cursul acestei săptămâni ce se întâmplă. Pentru prima dată, numărul de vindecări a depășit numărul de cazuri noi. Ăsta e un indicator bun, dar trebuie să vedem numărul de cazuri noi din următoarele zile, pentru că discuția a fost legată de această decadă a sfârșitului de aprilie, începutul lunii mai să vedem dacă numărul de cazuri crește din cauza intensificării activității în perioada de Paște. Mai avem și hopul de la 1 mai, eu zic să fim precauți”, a specificat Alexandru Rafila.

Referitor la adevăratul examen care înseamnă redeschiderea școlilor, întrebat cum vede reîntoarcerea la școală a elevilor, medicul a îndemnat la precauție.

”Trebuie să existe precauție în deschiderea școlilor. Ne gândim întâi la universități, ne gândim eventual la elevii din clasele mari și după aceea la restul elevilor. Important este să găsim un program care să acopere toată ziua, să fie mai puțini elevi prezenți la cursuri în același timp. Bineînțeles, să putem să implementăm măsuri igenice obligatorii”, a spus dr. Alexandru Rafila, luni, la Realitatea PLUS.

Mai multe articole despre:
alexandru rafila coronavirus