MENIU

Doza 4 ar putea fi făcută în toamna acestui an! CEO-ul Moderna avertizează: O mutație ar putea SCHIMBA din nou cursul pandemiei

CEO-ul Moderna Stephane Bancel / Profimedia

CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a declarat că eficiența dozei booster a vaccinului anti-Covid-19 scade cu timpul, fapt pentru care unele persoane ar putea necesita administrarea celei de-a patra doze de vaccin în toamna acestui an. Mai mult, oficialul avertizează, pe de altă parte, că o mutație apărută random la nivelul virusului SARS-CoV-2 ar putea schimba din nou cursul pandemiei de coronavirus.

Stephane Bancel, directorul executiv al companiei farmaceutice americane Moderna, al cărei vaccin anti-COVID este, în prezent, autorizat atât în SUA, cât și în Uniunea Europeană, susține că dozele booster își pierd din eficacitate în timp, fapt pentru care oamenii ar putea avea nevoie de a patra doză de vaccin în toamna acestui an, pentru a-și crește protecția împotriva noului coronavirus, relatează CNBC.

Bancel afirmă că persoanele care s-au imunizat cu doza booster toamna trecută vor avea suficentă protecție astfel încât să treacă peste perioada iernii, perioadă în care oamenii obișnuiesc să se adune laolaltă în interior pentru a scăpa de frigul de afară.

Cu toate astea, Bancel subliniază că eficacitatea dozei booster cel mai probabil că va scădea în cursul a mai multor luni, la fel cum s-a întâmplat și în cazul primelor două doze anti-Covid.

CEO-ul Moderna a făcut aceste declarații în cadrul unui eveniment Goldman Sachs al responsabililor din industria farmaceutică.