MENIU

Două noi focare de coronavirus în spitalele din Iași

Două noi focare de coronavirus în spitalele din Iași!

Două noi focare de COVID-19 au fost raportate în județul Iași! Unul dintre ele a fost depistat la Institutul de Psihiatrie Socola, acolo unde 10 persoane au ieșit pozitiv la testul de coronavirus, iar un altul la Spitatlul Clinic de Urgență Sf. Spiridon, unde șase cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, relatează realitateadeiasi.net.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi informează cu privire la apariţia a două focare Covid-19 în Judetul Iaşi, unul la Institutul de Psihiatrie Socola Iași – Secţia Îngrijiri Paliative 9 cronici – 10 (3 cadre şi 7 pacienţi), al doilea la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Spiridon” Iași – Secţia Chirurgie  Plastică – 6 cadre medicale. 

La Institutul de Psihiatrie Socola,  pacienţii confirmati sunt izolaţi în spital şi monitorizaţi, în vreme ce cadrele medicale sunt izolate la domiciliu şi monitorizate de medicii de familie.

În prezent, o anchetă epidemiologică este în plină desfășurare. Între timp, s-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.

La Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic de urgență ”Sf. Spiridon”, persoanele confirmate au fost izolate la domiciliu şi contacţii direcţi au primit decizii de carantină.

Și în acest caz, ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

 Citește mai multe pe realitateadeiasi.net

Mai multe articole despre:
focare covid iasi coronavirus spitale