MENIU

Două femei au bătut la uşa ei, îmbrăcate în negru şi cu ceva de pomană. Este şocant ce a urmat!

Două femei au bătut la uşa unei locatare dintr-un bloc din Piteşti. Îmbrăcate în negru şi având în mâini o tavă cu ceva de mâncare şi o lumânare, au zis că le-ar fi trimis o vecină de la etajul VI cu pomană. Totodată, una avea o bancnotă de 200 lei în mână, din care ar fi trebuit să-i dea 100 lei celei la uşa căreia bătuseră, ca să-şi cumpere ceva de îmbrăcat că aşa e obiceiul la parastasul de un an. Necunoscutele au spus că n-au mărunt şi au insistat să le lase în casă până schimbă banii. 

Norocul femeii a fost că nu era singură acasa ci cu soţul său, care a întrebat cine e şi ce vrea. În clipa următoare necunoscutele au făcut stânga-mprejur şi au disăarut fără nicio explicaţie. Nedumerită, femeia a urcat la vecina ei, de la care a aflat ca nu facuse niciun parastas şi nu trimisese pe nimeni nici cu pomană, nici cu vreo sumă de bani.

Parastasul este cea mai nouă metodă de înşelare a credulilor, care le permit necunoscuţilor să intre în locuinţă. În timp ce proprietarii, îndeobşte selectaţi din rândurile persoanelor în vârstă, merg să schimbe bancnota, musafirii trag cu ochiul să vadă unde sunt ţinute economiile. Apoi, sub un pretext oarecare, unul dintre escroci merge cu gazda în altă cameră sau la bucătărie, în timp ce complicele său fură bani, bijuterii sau alte obiecte mici dar valoroase şi apoi se grăbesc să se facă nevăzuţi. La fel procedează şi cei care bat pe la uşile apartamentelor susţinând că strâng bani pentru o acţiune caritabilă şi chiar pot prezenta acte în acest sens. Totul este însă o făcătură, scopul final fiind tot jaful.

Pentru a nu cădea victime escrocilor, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să dea dovadă de precauţie, să nu primească străini în casă indiferent de motivul invocat, să nu ofere date cu privire la identitate, inclusiv a vecinilor, iar la cea mai mică suspiciune să sune la 112 şi să reţină cât mai multe semnalmente ale suspecţilor.

Sursa: ziarulargesul.ro

 

PROMOTIE LA eMAG! CONSULTATI OFERTELE DE ULTIMA ORA AICI!!!