MENIU

Dosarul Sorinei Pintea, PLIMBAT între instanțe de un an. Acuzațiile care i se aduc fostului ministru al Sănătății

Sorina Pintea

Dosarul de corupție al fostului ministru al Sănătății Sorina Pintea se plimbă de la o instanță la alta! După ce a fost mutat de la București la Maramureș, acum a ajuns la Tribunalul din Cluj. În tot acest timp, judecata nu a început, relatează Realitatea Plus. 

În primă fază, acum aproximativ un an, DNA a trimis dosarul la Tribunalul București. Magistrații au decis că nu ei sunt cei care trebuie să facă lumină în acest caz, astfel că l-au trimis la Maramureș. De acolo a fost trimis înapoi și, în urma unei cereri a Sorinei Pintea, a fost mutat la Cluj, unde ar trebui să înceapă judecata. 

Fostul ministru al Sănătății a fost trimis în judecată în aprilie 2020, pentru luare de mită. Acuzația vizează perioada noiembrie 2019 - februarie 2020, când Sorina Pintea conducea Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. 

Conform DNA, fostul ministru ar fi primit printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), reprezentând 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică care avea ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a blocului operator - sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi a unor spaţii adiacente din Spitalul Judeţean de Urgenţă.