MENIU

DOSARUL MEDIAFAX: CINE este prima persoană REŢINUTĂ. SCHEMA BANILOR în firmele lui Sârbu - UPDATE

<p>Descinderi &icirc;n Bucureşti şi Ilfov</p>

DOSARUL MEDIAFAX. Reţineri în dosarul Mediafax. O persoană a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, citate de REALITATEA TV, vor avea loc şi alte reţineri.  Acuzaţiile din dosar sunt de spălare de bani şi evaziune fiscală de milioane de euro.

Un avocat, expert în insolvenţă, a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, în dosarul Mediafax. Potrivit unor surse, vor avea loc şi alte reţineri. Măsurile vin după ce procurorii de la Parchetul General au făcut percheziţii la locuinţele actualilor şi foştilor membri ai conducerii agenţiei Mediafax.

Procurorii susţin că firmele lui Adrian Sîrbu aplicau aceeaşi reţetă: impozitul pe profit şi TVA-ul dispăreau cu ajutorul unor facturi emise pentru servicii sau produse inexistente. Peste 100 de poliţişti au descins la 14 adrese pentru percheziţii.

Avocatul Dragoş Chiş, care a fost deja reţinut, se prezintă pe internet drept expert în insolvenţă.

"Este acuzat de complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală si spalare de bani", susţine avocatul acestuia.

Până acum, sute de jurnalişti, actuali sau foşti angajaţi ai agenţiei de presă, au ajuns în faţa anchetatorilor în calitate de martori. Poliţiştii verifică şi dacă s-a eludat plata impozitelor pentru drepturile de autor achitate jurnaliştilor Mediafax.