MENIU

Dosarul „LOTERIA” România a încasat 10 milioane de euro în doi ani, în loc de 150 de milioane

Loteria Română, jaf de 200 de milioane de euro

Invitații emisiunii Jocuri de Putere, realizată de Rareș Bogdan, au dezbătut dosarul “Loteria”, despre care cotidianul austriac Der Standard a anunțat oficial, luni, că Victor Ponta este direct implicat.

“În unele articole de presă se scrie despre legătura premierului ponta în afacerea respectivă. Acesta a încheiat în 2014 un contract cu Novomatic, considerându-l drept un mare succes”, susțin jurnaliștii de la Der Standard.  

În octombrie 2013, când a fost încheiat contractul cu Novomatic, Victor Ponta spunea că pentru Loteria Română este o afacere foarte bună. “Zece ani de zile, la Loteria Română, am luat zece milione de euro. Acum am semnat un contract să luăm 75 de milioane de euro. Deci, de la 10 la 75”, a declarat premierul la o zi după ce a fost anunțat încheierea contractului.

Jurnaliștii Stelian Negrea și Oreste Teodorescu au dezvăluit că România a încasat în ultimii doi ani, care s-au scurs din contractul cu Novomatic, doar 10 milioane de euro din cele 150 de milioane de euro care erau stipulate în contract.

“Când s-a semnat contractul cu Novomatic, statul român încasa 10 milioane de euro, acum încasează 75 de milioane de euro. Ceea ce nu ne mai spune Ponta este că în cei doi ani care s-au scurs din contractul cu Novomatic nu am încasat nici măcar cei 10 milioane de euro din contractul cu Intralotul. România trebuia să încaseze în doi ani 150 de milioane de euro, în schimb, a încasat până în 10 milioane de euro”, au explicat jurnaliștii.

 

 

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Dosarul Loteria novomatic Intralot