MENIU

Dosarul învăţătoarei de la Şcoala 10 acuzată că cerea cadouri de la părinţi a ajuns la Poliţie

<p>ANCHETE, &icirc;n cazul femeii care &icirc;şi racola clienţi pentru relaţii sexuale &icirc;n prezenţa copilului ei</p>

Dosarul deschis pe numele învăţătoarei de la Şcoala nr. 10 din Capitală acuzată că cerea cadouri de la părinţii elevilor a fost trimis, miercuri, de procurori la Secţia 6 Poliţie, pentru continuarea cercetărilor, anchetatorii urmând să stabilească lista persoanelor care vor fi citate pentru audieri.

Surse din Poliţie au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au trimis la Secţia 6 dosarul deschis pe numele învăţătoarei Dana Blându, după ce, în urmă cu aproximativ o săptămână, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a depus plângere pe numele acesteia.

Potrivit surselor citate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au primit de la Parchet inclusiv un CD cu imagini.
Anchetatorii care fac cercetări în acest caz pentru primire de foloase necuvenite, urmând să stabilească, împreună cu procurorul de caz, lista persoanelor care vor fi citate pentru audieri.

De asemenea, vor fi stabilitate şi alte detalii referitoare la anchetă, între care şi o descindere la sediul Şcolii nr. 10, de unde urmează să fie ridicate mai multe documente, au precizat sursele citate.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) va finaliza cel mai târziu joi raportul privind situaţia de la Şcoala nr. 10, unde un părinte a reclamat-o pe învăţătoarea Dana Blându pentru că cerea bani pentru cadourile ce urmau să fie oferite de sărbători conducerii unităţii şi altor angajaţi.

"Vorbim de cel mai târziu joi, dar nu exclud ca, în cazul în care vom avea deja toate interviurile încheiate, raportul să fie gata chiar şi miercuri", a declarat pentru MEDIAFAX inspectorul general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru.

Potrivit inspectorului general, echipa de control a ISMB discută cu profesorii şi cu părinţii despre incident, analizează dacă a fost respectat regulamentul şcolar, dar, mai ales, dacă acea colectă de bani pentru cadouri a fost un incident sporadic sau este un fenomen.

"Vom urmări să vedem dacă acest tip de colectă de bani pentru cadouri de sărbători este un caz izolat sau un fenomen obişnuit. De aceea avem nevoie de declaraţiile părinţilor, dar şi ale profesorilor. De asemenea, este important să analizăm regulamentul şcolar de ordine interioară, sa vedem dacă există specificat ceva cu privire la colectele de bani", a mai spus inspectorul general şcolar.

Inspectorul general Constantin Trăistaru a cerut prăinţilor să nu încurajeze astfel de practici, ci să reclame la ISMB ori de câte ori le sunt ceruţi bani pentru cadouri sau pentru alte scopuri.

Echipa Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a început, luni, o analiză la Şcoala nr. 10. În paralel, la nivelul unităţii de învăţământ se desfăşoară o anchetă internă, comisia de cercetare fiind desemnată luni de către Consiliul de Administraţie al şcolii.

Mai multe articole despre:
discriminare părinţi dosar învăţătoare