MENIU

Dosare penale de fraudă electorală la două secții de votare din județul Prahova

Tentative de fraudă la două secții de votare în județul Prahova

Două tentative de fraudă la vot sunt anchetate la două secţii din Măneciu şi din Băicoi, din județul Prahova, relatează realitateadeprahova.net. Au fost deschise dosare penale.

 

La secţia de votare 476 din Măneciu, un alegător a sesizat că un membru din comisia de votare ar fi înmânat 4 buletine de vot unui cetăţean, iar în buletinul de vot se aflau împăturite alte 3 buletine de vot pentru preşedintele Consiliului Judeţean, fără a avea ştampila de control. La faţa locului s-a deplasat echipa de verificare, iar în cauză sunt efectuate cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, conform articolului 387 din Cod Penal.

La Băicoi sunt cercetări după ce un votant a sesizat faptul că unul din buletinele de vot ar fi fost deja pusă ștampila. Un cetăţean în vârstă de 75 ani de la secţia de votare nr. 185 a spus comisiei după ce a votat că pe buletinul de vot este deja pusă ştampila pe un candidat. Buletinul în cauză a fost anulat, bărbatul a primit alt buletin de vot şi a votat din nou. S-a luat legătura cu Parchetul şi se vor efectua cercetări în cadrul unui dosar penal conform articolului 385 din Cod Penal.

Alte incidente au fost și la Mizil și la Ciorani. Citește continuarea pe realitateadeprahova.net.