MENIU

Dosar penal pentru două tinere din Piatra Neamț, în urma unei provocări primite pe Tik-Tok.

Tik Tok, interzis pentru angajații guvernului american

Două tinere, una de 19 ani, cealaltă de 16 ani, s-au ales cu dosar penal pentru furt după ce au sustras mai multe produse dintr-un supermarket din Piatra-Neamţ. Cele două au vrut să răspundă astfel unei provocări pe TikTok.

"În urma activităţilor de cercetare desfăşurate de poliţişti a reieşit că o minoră, de 16 ani şi o tânără, de 19 ani, din Budeşti şi Dumbrava Roşie, ar fi sustras din magazin mai multe produse cosmetice.

Acestea au declarat ca au sustras respectivele produse urmare a unei provocări primite pe o aplicaţie de socializare. Prejudiciul de aproximativ 2.100 de lei a fost recuperat în totalitate", au precizat reprezentanții IPJ Neamţ. 

Compania chineză care deține aplicația de mesagerie s-a confruntat cu numeroase acuzații, în special din partea părinților, ca urmare a unor tragedii provocate de sistemul "provocărilor".

Recent, un avocat american implicat într-un proces pe o astfel de speță a motivat că "TikTok trebuie să fie trasă la răspundere pentru că (...) a investit miliarde de dolari pentru a proiecta în mod intenționat produse care promovează conținut periculos, despre care știe că este dăunător și poate duce la moartea utilizatorilor săi".

Mai multe articole despre:
dosar provocare tiktok tinere piatra neamt