MENIU

Dosar penal la o școală din Oradea după ce elevii și profesorii au făcut ore în clasă, și nu online, în plin scenariu ROȘU

scoala

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunțat joi că a înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări privind infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor în cazul Şcolii Internaţionale din Oradea

 

Procurorii au deschis dosar penal după ce la o școală din Oradea, elevii și profesorii au fost găsiți făcând cursuri „față în față”, în plin scenariu roșu, impus prin decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din cauza creșterii ratei de incidență la 4 la mie încă de săptămâna trecută. Inspectoratul Județean Bihor decisese, de asemenea, de o săptămână deja, trecerea tuturor școlilor în online în localitățile unde incidența a trecut de 3 la mie, potrivit ebihoreanul.ro.

Marți, 3 noiembrie, în școala International School Oradea au avut loc ore în mai multe săli de clasă cu 32 de elevi de vârste de la 3 la 9 ani. De asemenea, în școală erau prezenți 12 angajați, a transmis Parchetul.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul cu nr. 4563/P/2020 în care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în data de 03.11.2020 la unitatea de învăţământ ‘Internaţional School Oradea’ cu sediul în mun. Oradea, str.Armatei Române nr.1F, nu au fost respectate prevederile Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al jud. Bihor din data de 27.10.2020, în sensul că au fost organizate cursuri prin prezenţa fizică a elevilor în unitatea de învăţământ, fiind identificaţi în sălile de clasă un nr. de 32 elevi cu vârstele cuprinse între 3-9 ani şi un număr de 12 persoane, angajaţi ai unităţii şcolare.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cadrul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se spune în comunicatul Parchetului, scrie ziare.com.