MENIU

Dosar penal în cazul focarului de COVID-19 de la căminul de bătrâni Craiova: "Sunt bolnavi care zac inconştienţi" 

Dosar penal în cazul focarului de COVID-19 de la căminul de bătrâni Craiova: "Sunt bolnavi care zac inconştienţi"

Poliţiştii din Dolj au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Acuzaţii grave la adresa conducerii căminului de bătrâni Craiova, acolo unde 126 de vârstnici şi angajaţi s-au îmbolnăvit cu virusul SARS-CoV-2. Sub protecţia anonimatului, una dintre salariatele infectate spune că  bătrânii sunt lăsaţi să zacă în camere. Aceasta spune că angajaţii nu au echipamente şi nici dezinfectanţi.

Bătrânii bolnavi sunt ţinuţi în centru pentru că ar ocupa loc în spital, spune Iuliana Manea, coordonator în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, notează mediafax.ro.

"Ştiţi cu ce dezinfectez, doamnă, eu? Cu două pastile de cloramină, că una o dau la vase, la bucătărie. Acolo e ca la Auschwitz. Sunt bolnavi care zac inconştienţi iar doamnele asistente ne dădeau nouă medicamentele să le dăm. Nu voiau să intre, să nu fie infectate. Au murit mai mulţi. Cel puţin pe etajul 4 erau trei sau patru să moară azi dimineaţă", spune un angajat al căminului de bătrâni Craiova.

"Aceste persoane necesită îngrijiri speciale. Dacă i-am fi dus în spital, am fi blocat un spital pentru pacienţii care necesitau, în mod special, asistenţă medicală. Adică cei cu forme medii şi forme grave", spune Iuliana Manea, coordonator DSP Dolj.

Mai multe articole despre:
camin batrani craiova