MENIU

Dosar penal după accidentul grav din Pasajul Unirii, soldat cu 1 mort și 24 de răniți - Acuzațiile: ucidere și vătămare corporală din culpă

Dosar penal după accidentul grav din Pasajul Unirii, soldat cu 1 mort și 24 de răniți - Acuzațiile: ucidere și vătămare corporală din culpă

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, după ce o persoană a murit și alte 24 sunt rănite în accidentul produs vineri în Pasajul Unirii, în care a fost implicat un autocar cu turiști greci. Traficul rutier a fost reluat vineri seară, circulaţia desfăşurându-se sub îndrumarea poliţiştilor de la Brigada Rutieră.

Brigada Rutieră a anunțat reluarea traficului în Pasajul Unirii după accidentul grav produs în urmă cu câteva ore, în jurul orei 13:30. 

O persoană a murit şi o alta este grav rănită în urma accidentului de autocar. Alte 24 de persoane au fost rănite, printre care și doi copii, care au fost transportate deja la 4 spitale din Capitală.

Autocarul - în care se aflau 47 de pasageri, în afara șoferului - a rupt limitatorul de înălţime aflat înaintea pasajului, în jurul orei 13:30.

Alături de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, care au acordat asistenţă medicală de urgenţă şi au transportat victimele la Spitalele Floreasca, Universitar, "Bagdasar Arseni", 'Sfântul Ioan' şi Militar. Pasagerii care nu au avut nevoie de intervenție medicală au fost cazați la Hotelul Parliament.

Autocar plin cu turiști greci, STRIVIT la intrarea în Pasajul Unirii, din Capitală: 1 MORT și 24 răniți, inclusiv copii - FOTO

DOSAR PENAL DESCHIS DUPĂ ACCIDENTUL DIN PASAJUL UNIRII

Activitatea de cercetare la faţa locului s-a încheiat. S-a deschis dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, a informat Biroul de presă al Brigăzii Rutiere. Cercetările sunt continuate de poliţişti sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Brigada Rutieră a Capitalei a precizat că a solicitat administraţiei publice locale, la scurt timp după redeschiderea Pasajului Unirii după lucrările de renovare, suplimentarea semnalizării, în scopul preîntâmpinării producerii de accidente.

Măsurile au fost implementate la sfârşitul lunii octombrie, fiind instalate console metalice flexibile, marcaje rutiere tip pictogramă cu semnificaţia "accesul interzis vehiculelor cu înălţimea mai mare de 3,5 m".