MENIU

Dorin Iacob, scenariu EXPLOZIV în PNL după moțiunea de cenzură, EXCLUSIV la Culisele statului paralel - Ce se alege de Superman Cîțu

Florin Cîțu, premierul României Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Scenariu exploziv după moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului condus de Superman Cîțu! Consultantul politic Dorin Iacob a dezvăluit, în exclusivitate, ce se negociază acum în PNL și ce intenții are președintele Klaus Iohannis pentru următorul guvern, în cazul în care moțiunea de cenzură va fi votată de Parlament. Toate detaliile au fost prezentate, miercuri seară, la „Culisele statului paralel”, cu Anca Alexandrescu.

„Am discutat cu multa lume și e foarte interesant caă în taberele politice diferite există niște semne de întrebare în legătură cu modul în care va reacționa președintele Klaus Iohannis. Toata lumea ia în calcul orgoliile lui și spun că va reacționa din orgoliu.

Este foarte posibil să fie deranjat mult de ultimele poziții ale USR și să se gândească de două-trei ori daca la construirea unei coalitii din care sa mai faca parte USR, preferând un guvern minoritar, sprijinit de PSD.  Și probabil PSD va fi atras în această capcană.

Este o presiune mare in PNL, ca din acest partid să se desprindă grupuri importante care nu se mai regăsesc deloc acolo (în partid - n.red.).

Și nu mă refer la alegeri (la oamenii aleși - n.red.), ci modul în care s-au făcut, sâmbătă, la congres. Și mai ales duminică, de trucarea voturilor și ce se intamplă de duminică, cu epurările. Va apărea o altă structură bine definită, care să se desprindă din PNL”, a declarat Dorin Iacob, miercuri, la „Culisele statului paralel”, la Realitatea PLUS.

„Toată lumea este de acord cu un singur lucru: Domnul Cățu este „La revedere!”, după moțiunea de cenzură. (...) Ca o concluzie a mea, este că moțiunea de cenzură va trece”, a adăugat Dorin Iacob.

Despre viitorul premieru, Dorin Iacob a avansat numele generalului Nicolae Ciucă, actualul ministru al Apărării.

În același timp, Anca Alexandrescu a susținut că, potrivit surselor sale, europarlamentarul Siegfried Mureșan ar fi cel preferat în locul lui Nicolae Ciucă. Mureșan este vicepreședinte al grupului PPE din Parlamentul European.

„Legat de preferințele Ursulei von der Leyen, mi s-ar părea interesant să aibă opinii, că este ingrijorata de soarta partidelor din PPE, PNL și UDMR. Bruxelles în sensul asta dă sfaturi, dar nu înseamnă că poate impune o agendă națională”, este de părere Dorin Iacob.

„Sunt trei scenarii ca să-l țină pe Cîțu: să voteze și să de a vina pe USR, să l atragă pe Ghinea înapoi. Astea doua scenarii sunt realizabile”, a conchis Dorin Iacob, miercuri seară, la „Culisele statului paralel”. 

Înregistrarea emisiunii este disponibilă pe pagina https://www.realitatea.net/emisiuni/culiselestatuluiparalel