MENIU

Dorin Iacob, la Realitatea PLUS: Klaus Iohannis a atins ipocrizia perfectă, după incendiul din Constanța. Să plece toți, cu el în frunte

Klaus Iohannis, președintele României, Aachen Foto: Presidency.ro

Consultantul politic Dorin Iacob a criticat autoritățile după reacțiile slabe după incendiul devastator din Constanța, de vienri dimneață, în care și-au pierdut viața 7 bolnavi de COVID-19 internați la ATI. Dorin Iacob l-a acuzat, vineri seară, la Realitatea PLUS, pe președintele Klaus Iohannis de „ipocrizie politică perfectă” după discursul despre statul care „a eșuat în misiunea fundamentală de a-și proteja cetățenii”. Consultantul politic apreciază că șeful statului ar trebui să-și dea demisia și să fie organizate alegeri anticipate, parlamentare și prezidențiale. 

„Acest tip de politică în a arunca cu lături unul în celălalt, în a nu lua măsuri. De la primul, de la al doilea incendiu trebuiau trase niște învățăminte.

Noi trăim într-o țară în care totul e pe hârtie, managementul calității nu se respectă, dar avem dosare bine făcute, schițe bine desenate. (...)

Nu s-au tras învățăminte tehnic după incendii, un management al situației pandemice. Măcar în ultimele 6 luni puteam să avem lucrurile rezolvate”, a declarat consultantul politic Dorin Iacob, vineri seară, la Realitatea PLUS, după incendiul din Constanța și reacțiile, măsurile autorităților.

Legat de sistemul sanitar subfinanțat și de banii care vor veni prin PNRR, Dorin Iacob spune că „s-au angajat 1,7 miliarde de euro pentru sistemul de sanatate. S-au angajat. Cât trebuia să fie din acești bani doar pentru instalațiile din Terapie Intensivă?”.

Consultantul politic a criticat și reacțiile politicienilor români, până la cel mai înalt nivel, după incendiul cumplit de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

„L-am auzit pe ministrul de Interne, într-un limbaj minimal... Se întreba : <<Nu știu dacă trebuia să aibă autorizație de incendiu>>”, a comentat Dorin Iacob.

În continuare, acesta a condamnat discursul președintelui, care a transmis, după incendiul din Constanța, că este „ îngrozit” de tragedie și că „statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”.

„Domnul Klaus Iohannis a atins astăzi ceea ce eu aș numi ipocrizia perfectă. Constatarea sa este corectă, doar că nu-l include, el se exclude. Toate guvernul meu. Să ne aducem aminte de discursurile sale după Colectiv. Astăzi, dacă era un neamț corect, cum l-au ales foarte mulți români, trebuia să spună <<Statul a eșuat, îmi dau demisia, se demite Guvernul și facem alegeri anticipate pentru Parlament și Președinte>>. Nimic altceva. Restul e o ipocrizie fără margini. E o rușine, nimic mai mult. (...)

Statul este eșuat, politica din România este eșuată, în frunte cu cel care e șef al statului de șapte ani de zile. (...) Seamănă puțin cu dl Emil Constantinescu aici. Astăzi, dl Iohannis a atins ipocrizia perfectă, i-a depășit pe ipocriții americani. (...) Nu poți să faci o asemenea constatare fără să te incluzi. (...)

Noi avem un șef al statului agent constatator. Sergentul care te oprește și constată că ai trecut pe roșu. Nu, domnule Iohannis!”, a afirmat consultantul politic, vineri seară, la Realitatea PLUS.

„Ipocritul perfect, mă refer la Iohannis, domnia sa este. Multă lume se aștepta să atingă perfecțiunea. Astăzi a atins-o cu acea frază <<statul a eșuat>>, a atins perfectiunea.

Să plece toți, cu el in frunte, sa plece, sa fie alegeri parlamentare, prezidentiale. Domnia sa nu mai e legitimat de nimic, decât de câștigul de la echipa câștigătoare de la partidul pe care l-a distrus”, a mai spus Dorin Iacob.

„Acest ipocrit perfect care e Klaus Iohannis... Trebuie să luăm cele două discursuri, cele de la Colectiv și cel de astăzi și vom înțelege în ce realitate suntem”, a mai spus consultantul politic referindu-se la discursul de vineri seară al președintelui Iohannis de la Aachen, unde a primit Premiul internaţional "Carol cel Mare" Pentru unitatea Europei.

„Vorbește germană, engleză, e frumos, avem cu ce ne mândri. E suficient. Cam atât. (...)

Trebuie să-i mulțumim lui Klaus Iohannis pentru ziua de astăzi. Dacă își dădea demisia, făceam și alegeri anticipate, parlamentare, prezidențiale... Atunci avea perfectă dreptate și era un om onest”, a conchis consultantul politic Dorin Iacob, vineri seară, la Realitatea PLUS.