MENIU

Dorin Iacob, despre modificarea Legilor Justiției: „Când minoritățile vin cu o propunere, e otrăvită. Drama este că va crește controlul politic”

Dorin Iacob, despre modificarea Legilor Justiției

Modificarea legilor Justiției la dezbaterile comisiei speciale parlamentare a fost criticată în cadrul emisiunii Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu, miercuri seară, la Realitatea PLUS.

Un deputat din grupul minorităților a propus miercuri în comisia specială ce dezbate legile justiției un amendament ce prevede că un judecător va putea fi numit procuror general al României. Comisia specială a adoptat miercuri, în ședința specială, amendamentul, iar modificarea va merge la plenul Camerei Deputaților pentru vot. Camera decizională este Senatul.

„Cand minoritățile vin cu o propunere, e o propunere mascata, otravita, le-a dat-o ca sa o propună. Știți această tehnica. Nu noi, PNL, nu noi, PSD, au venit minoritatile... Drama modificarilor la legile justitiei este urmatoarea: creste controlul poitic si scade mult raspunderea”, a observat analistul politic Dorin Iacob.

„Ce spunea dl Iohannis la bilanțul DNA? Legiel trebuie votate asa cum au zis de la Bruxelles. Punct! A spus, au executat”, a completat Anca Alexandrescu.

„Ati uitat de cate ori au zis de statul de drept de la Ambasada SUA si ne dadeau lectii de anticorupție? Pai Ungaria si Polonia nu e cu statul de drept?”, a mai spus Anca Alexandrescu.

„Controlul politic e chestiunea riscantă, lipsa raspunderii magistratilor iar este ceva foarte rau. Sa vedem cine o sa vina la putere. Iar faptul ca dl Iohannis spune ca ce vine de la Bruxelles trebuie sa facem este în contrapondere cu ce se întâmplă în alte țări. Cineva, in Europa, trebuie să rămână ultimul care să stingă lumina,  în genunchi in fața Bruxelles-ului. Dupa aceea ne-om trezi si noi”. a afirmat Dorin Iacob.

„ Justitia va fi controlata politic de la Bucuresti. Cine controleaza politicienii de la Bucuresti: Bruxelles. Justitia este predata direct la Bruxelles, controlata direct de la Bruxelles, prin cozile de topor”, a comentat și jurnalistul Cătălin Pena.

„Nu e predata Justitia, e predata decizia din Justitie”, a subliniat Ilan Laufer.

Despre ce se va întâmpla cu Justiția din România după alegerile din 2024, Dorin Iacob a remarcat că „statul esuat trebuie predat cuiva. A eșuat statul român, trebuie predat”,  iar Anca Alexandrescu a concluzionat: „Problema este că este un instrument în mâna unora”.