MENIU

Dorin Iacob a comentat dezvăluirile făcute de George Păunescu despre devalizarea Bancorex: "Un factor care a dus la prăbușirea economiei"

Dorin Iacob

Dorin Iacob a comentat duminică seara în cadrul unei ediții speciale la Realitatea PLUS declarațiile făcute de George Păunescu în cadrul unui interviu de excepție. Printre subiectele fierbinți s-a numărat și devalizarea Bancorex dar și problemele din industria petrolieră din țara noastră.

Dorin Iacob a explicat modul în care s-a devalizat Bancorex, dar și motivul care a dus la prăbușirea economiei în acel moment:

"Prăbușirea Bancorexului a dus la prăbușirea unui sistem de finanțare însă în opinia mea se finanțau de multe ori niște găuri negre. Managementul unor companii uriașe din domeniul petrolului producea o devalizare a acestora. Luai bani din Bancorex și duceai la Petromidia sau în altă parte și multe SRL-uri din jur devalizau.

A fost o anchetă uriașă privind Bancorexul care s-a declanșat de prin 94 și care a dus la constituirea unor dosare grele și unor anchete foarte grele după 96. 

A fost o gospodărire proastă a băncilor care nu erau privatizate și a industriei petroliere care nu era privatizată. E un alt factor care a dus la prăbușirea economiei, neprivatizarea în condiții sănătoase", a declarat Dorin Iacob.

Puteți vedea AICI întreg interviul și dezvăluirile făcute de George Păunescu în cadrul unui interviu de excepție la Realitatea PLUS.

Mai multe articole despre:
dorin iacob george paunescu bancorex