MENIU

Donald Trump, ținta ironiilor lui Hillary Clinton

Hillary Clinton îl ia peste picior pe actualul lider de la Casa Albă Donald Trump. Fostul secretar de stat şi fosta candidată democrată la alegerile prezidenţiale a ironizat mesajul trimis recent de preşedintele american Donald Trump omologului său turc Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Nu fiţi tâmpit, bine? Retrageţi rachetele din Cuba" a scris Hillary Clinton, duminică, pe Twitter.

Fostul adversar la prezidențialele de acum trei ani al lui Trump a postat o falsă scrisoare a fostului preşedintele John Fitzgerald Kennedy către liderul sovietic Nikita Hruşciov în timpul crizei rachetelor din 1962, pentru a parodia scrisoarea trimisă de Trump lui Erdogan.

Preşedintele american i-a trimis omologului său turc la 9 octombrie o scrisoare pe un ton foarte puţin diplomatic în încercarea de a-l convinge să îşi oprească ofensiva împotriva kurzilor în Siria. "Nu faceţi pe durul! Nu fiţi prost" şi "Să lucrăm pentru găsirea unui bun acord" - i-a scris liderul de la Casa Albă preşedintelui turc.



Scrisoarea parodică distribuită duminică de Hillary Clinton a fost publicată iniţial de emisiunea prezentatorului vedetă Jimmy Kimmel la postul de televiziune ABC săptămâna trecută. Ea prezenta un mesaj imaginar al lui JFK pentru Hruşciov, scris în acelaşi ton ca al lui Trump.

"Nu fiţi tâmpit, bine? Retrageţi rachetele din Cuba", comentează scrisoarea. "Toată lumea va spune 'Da! Hruşciov! Eşti cel mai tare!' Dar dacă nu o veţi face, toată lumea va spune 'ce tâmpit' şi va numi ţara voastră gunoi 'Pubela Sovietică'", se mai arată în scrisoarea imaginară, citată de Agerpres.

Mai multe articole despre:
Turcia scrisoare Hillary Clinton Donald Trump Twitter